Annons

Hallen stängs för IFK Trelleborg

Med drygt två veckor kvar till allsvenska premiären står IFK utan träningshall.
Sport • Publicerad 1 september 2010
Foto: 

– Jag är förvirrad, säger tränaren Denis Bahtijarevic.

De 90 000 kronor som klubben är skyldig kommunen hade på onsdagseftermiddagen inte kommit in. Det fick omedelbara konsekvenser.

Annons

– Jag checkade med ekonomikontoret vid 14-tiden, men inga slantar hade kommit in. Vi gör en ny avstämning vid lunchtid i morgon. Har de inte betalat då så äger de inte tillträde till hallen, säger fritidschefen Kent Sjövall.

När TA-sporten meddelar Denis Bahtijarevic kommunens besked blir han förvånad.

– Skojar du med mig? Har de inte betalat? Jag var inte alls beredd på det här, jag trodde att de skulle betala nu när det var sista dagen.

IFK:s A-lag hade på onsdagen fyspass på ett gym. Den första träningen som ställs in kan bli torsdagens handbollspass i Söderslättshallen.

– Jag vet inte vad jag ska hitta på nu. Jag får försöka motivera spelarna till att de ska ut och springa, men vi får väl inte ens byta om i omklädningsrummen.

Har du några synpunkter på att kommunen stänger ute er?

– Om kommunen tycker att de gör rätt nu när de inte har fått in pengarna, då får vi finna oss i det beslutet. Vad kan vi göra?

IFK Trelleborg har stora skulder, bland annat har spelarna inte fått lön på flera månader. I en protestaktion valde spelarna att inte ställa upp i helgens träningsturnering. Nu stängs de alltså ute från träningshallen.

Martin Falkenby
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons