Annons

Hallberg ska tända till igen

I våras var nådde klubben sin största framgång när man kvalade till elitserien. I dag rullar nya serieklot för BK Borgen. En ny allsvensk säsong står för dörren – och veteranen Rolf Hallberg är mer vältränad än någonsin.
Sport • Publicerad 4 september 2010
På hugget! Rolf Hallberg och hans medspelare i BK Borgen är redo för en ny säsong i allsvenskan och man inleder i dag i Göteborg
På hugget! Rolf Hallberg och hans medspelare i BK Borgen är redo för en ny säsong i allsvenskan och man inleder i dag i GöteborgFoto: 

TRELLBORG. Klockan halv sex i dag på morgonen avgår två bilar från Trelleborg för seriepremiär i sydallsvenskan. Bortamatcher mot Pergamons farmarlag samt Örgryte innebär en tuff start.

– Får vi med oss en poäng är det en bonus, resonerar Rolf Hallberg.

Annons

48-åringen har i likhet med de flesta lagkamrater varit med i många år. Rutin finns i mängd och Hallberg har inte behövt träna för att hålla en plats i laget.

Nu känner han däremot flåset i nacken.

– Det är ju så det ska vara. Jag måste noga höja mitt snitt den här säsongen, annars blir det farmarlaget.

I unga år spelade han varje dag. Efter militärtjänsten la han om strategin och tränade ytterst sparsamt, något som slagit väl ut.

– Jag blev trött på det, det hände inte så mycket, men när jag slutade träna så började det släppa lite.

På torsdagsträningen var Hallberg på kort besök. Efter att ha spelat en halv serie gick han hem.

– Jag har inte betalt träningstid, då är det ju de som har gjort det som ska träna i första hand. Jag tränar mest när jag känner för det. Kommer man dit när klubben tränar blir det mest att man dricker kaffe och snackar lite.

– För mig är bowling en social grej. Det är roligt att vi fick kvala till elitserien i våras, så högt har vi aldrig varit innan, men ambitionen är inte jättehög, gemenskapen är det viktiga, så tror jag det är för de flesta i laget.

Rolf Hallberg berättar att han har kört fyra, fem pass under försäsongen, vilket är betydligt fler än vanligt.

– Det har inte varit toppen, toppen rent personligen. Jag har inte tänt till riktigt ännu, jag gör det kanske nu när serien börjar, säger han.

Annons

Det där med att inte tända till innan säsongen är han inte ensam om. Daniel Nilsson, tidigare sportchef och numera enbart spelare, berättar att alla olika sorters säsongsuppladdningar har gett samma resultat.

– Det spelar ingen roll vad vi gjort, hur många träningsmatcher vi spelat. Det är alltid segt i början, säger Daniel Nilsson.

Lagets målsättning är att bli topp tre, vilket i så fall innebär kval till elitserien även i vår.

Men den här säsongen kan laget få klara sig helt utan Ernst Berndt, som i fjor var lagets bäste spelare och dessutom lyfte laget med sin blotta närvaro genom sin rutin från stora mästerskap.

– När man spelar med en så bra spelare lyfter man sig själv också. Han kom med vissa tips och hade kunskap om de hallar vi skulle spela i, säger Rolf Hallberg som spelade tillsammans med Berndt under förra säsongen.

Berndt har jobb i Tyskland och inom BK Borgen vet man inte när han kommer tillbaka.

– Klart det kommer att märkas. Vi byter ju ut vår bäste spelare mot nummer nio i laget, säger spelaren Ola Karlsson.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons