Annons

Hallå där...

...Kent Harry Andersson, framgångsrik tränare i tyska toppklubben Flensburg Handewitt men som i helgen förlorade finalen i Champions League mot slovenska Celje. Sex måls underläge borta vändes till seger med två mål och det räckte alltså inte.
Sport • Publicerad 26 april 2004

Hur känns det efter förlusten i Champions League och inför slutspurten i Bundesliga? - Det har varit en oerhört tuff säsong och här i Flensburg är kraven höga. Vi förlorade tyvärr med lite för många mål borta i en fruktansvärd match. 8 000 på läktaren skränade och skrek och domarna klarade tyvärr inte trycket. Domarkontrollanten kom fram till att Celje hade 80-20 i procentsats, när det gäller domsluten! Vilken titel smäller högst - Champions League eller den tyska mästerskapstiteln? - Helt klart mästerskapstiteln men självklart var det riktigt stort att också gå till finalen i Champions League. Även om vi förlorade uppskattades även andraplatsen här. Ni leder med fyra poäng och med fyra matcher kvar. Hur ser restprogrammet ut? - Vi möter fyran Lemgo, sex poäng efter, hemma i morgon och sedan har vi Minden borta, Nordhorn hemma samt Hamburg borta i avslutningen. Hamburg är också ett topplag medan Minden och Nordhorn ligger på den undre halvan. Ni är även kvar i tyska cupen. Hur långt har ni kommit där? - Vi är klara för slutspelet som är förlagt till Hamburg kommande helg. Hallen är utsåld både lördag och söndag vilket innebär 14 000 åskådare. På lördagen möter vi Kiel och Hamburg-Magdeburg möts i den andra semifinalen och sedan spelas finalen på söndag. Det är extra roligt att det är fyra topplag kvar i cupen och det kommer att bli väldigt svårt. Några skador så här mot slutet av säsongen? - Ja, vi har tre nyckelspelare med problem. Två som inte kunnat träna ordentligt på en månad och som spelar på sprutor och en som fick ryggskott dagen innan finalreturen. Något nytt inför kommande säsong? - Ja, jag får norrmannen Glenn Solberg - som jag hade i både Drammen och Nordhorn men som nu kommer från Barcelona och så kommer Kaupo Palmar från Ystad. Dessutom har vi redan förstärkt med en kroatisk spelare. Lycka till! - Tack!

Jenny Isaksson jenny.isaksson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons