Annons

Hallå där...

...Martin Strandberg, med rötterna i Trelleborg och Höllviken och som deltagit som OS-seglare i Sydney och Aten. I helgen är han med och arrangerar kappseglingen Christian Cup i Malmö.
Sport • Publicerad 4 december 2004
Martin Strandberg
Martin StrandbergFoto: 

Hur är läget– har du kommit över OS-missen?

– Nej, det har jag inte och jag är fortfarande oerhört besviken på mig själv. Har man blivit uttagen för sitt land ska man göra bättre ifrån sig än vad vi gjorde.

Annons

Hur slutade ni förresten?

– Kristian (Mattsson också han från Höllviken) och jag kom på 14: e plats av 17 startande och det kan ingen vara nöjd med.

Fortsätter ni?

– Kristian lägger av men jag har bestämt mig för att fortsätta segla men om det blir på OS-nivån har jag inte bestämt. Jag kommer i alla fall inte att åka iväg på något läger söderut under vintern utan nu vill jag åka skidor i Frankrike och jag längtar redan dit.

Har du närmare tankar om fortsättningen?

– Nja, det kan mycket väl bli lite större båtar och jag har redan provat segla en trimaran – alltså en trekölad båt i olika tävlingar.

Nu är du i stället med och arrangerar Christmas Cup i Malmö. Hur kommer det sig och hur fungerar det?

– Tävlingen har arrangerats de senaste 15 säsongerna men det är andra året vi tävlar i kölbåtsklassen J80. Sedan något år driver jag ett aktivitetsföretag och det är här jag kommer in som arrangör. Årets regatta är också större än någonsin med 18 lag anmälda. I varje båt finns fyra personer och vi seglar utslagning, där vi inleder i sex heat med tre båtar i varje. Två av lagen är rena tjejlag och fyra-fem lag är mixade.

När startar regattan?

– Lördag morgon med första start klockan 9.30 och det kommer att bli extra publikvänligt med åskådartorn och där seglingen sker väldigt nära land.

Annons

Lycka till!

– Tack!

Utfrågare:Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons