Annons

Gylles gyllene gäng

Gylle Allmänna Idrottsförening är tillbaka i division fem – efter femton år i divisionerna under och Gyllespelarna visade i seriefinalen mot Skansen att det handlar om värdiga seriesegrare. Visserligen bara 1–0 (1–0) men ändå en solklar seger.
Sport • Publicerad 4 oktober 2010
Seriesegrare! Gylle AIF är tillbaka i division fem efter 1–0 hemma mot Skansen i seriefinalen på stadion.
Seriesegrare! Gylle AIF är tillbaka i division fem efter 1–0 hemma mot Skansen i seriefinalen på stadion.Foto: 

– Vi visade väl definitivt i dag, att vi är värdiga seriesegrare och jag tycker grabbarna gör ett fantastiskt jobb, analyserar tränaren Rickard Harletun direkt efter matchen.

Det vallfärdades till stadion och bilarna stod parkerade från Gylle till Fjärdingslöv och korvakön ringlade som aldrig tidigare i klubbens historia. Ett prydligt publikrekord kunde också noteras och hela 296 själar fanns som betalande åskådare. Det tidigare rekordet härrör från en cupmatch 1995 och när Höllvikens Gif fanns som motståndare.

Annons

Annars inledde faktiskt Skansen bäst och Fredrik Sandell var vid två tillfällen ganska ensam med hemmamålvakten Thomas Wigren. Båda gångerna drog Thomas längsta strået, även om väl Fredrik i princip pricksköt bollen på målvakten båda gångerna.

Gylle stack emellan med en nickchans för Johan Assarsson – där bollen dock gick över målet men det skulle inte dröja länge, innan ändå ett ledningsmål skulle komma. Pontus Andersson fick bollen vid mittlinjen och ”slalomåkte” igenom hela Skansenförsvaret, innan han superelegant chippade bollen över Niclas Lindberg i målet och alltså 1–0 för Gylle.

Då hade tolv minuter gått och faktum är att inget av lagen skapade i princip någon ytterligare chans i matchen värd att kallas målchans. Lägger man då till, att det hela tiden var Gylle som hade bäst linjer i spelet och som även hade de klart lysande individuella profilerna på planen – ja, då ter sig 1–0 väldigt rättvist.

Bäst på hela planen var Gylles Adam Silow – som slet matchen igenom över i princip hela planen och där han dessutom hann med att fördela bollar på löpande band.

I andra lägret var man medvetna om det rättvisa i resultatet och tränaren Anders Nilsson säger så här:

– Första halvtimmen i matchen är jag nöjd med men sedan gör vi helt enkelt inte jobbet. Väldigt dålig tajming att vi gör kanske årets sämsta match just i finalen.

Givetvis är det ett extra plus att seriesegern denna gång hemfördes av Gylle som nykomling i serien. När det gäller klubbens övriga seriesegrar, vet Peter Kronström mer.

– Det här var klubbens tredje serieseger genom tiderna och de tidigare var 1969, när vi vann sjuan och 1978, när vi också vann sexan.

Övriga matcher i division sex var av mindre värde men anmärkningvärt ändå;

Skurups AIF slutade fyra med chans till kvalspel men hamnade precis utanför de fyra bästa fyrorna och därmed blir det också fortsatt spel i division sex.

Minnesberg slutade på tiondeplatsen men MIF blev bäst av alla tiondeplacerade lag i division sex-serierna och slipper därför kvala.

INTERNAL INTERNAL
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons