Annons

Gylle levererade första knallen

Redan under och efter TA-cupens första seniormatch jublades det i högan sky och anledningen var den, att ”nya” Gylle AIF besegrade TA-cupens förstalag – när nu inte TFF är med; division två-laget Höllvikens Gif!
Sport • Publicerad 27 november 2010
Sensationellt! Ja, visst var det en smärre bom att Gylle besegrade division två-laget Höllvikens Gif och dessutom tog hand om gruppsegern för Gif. Efter segern jublades det i högan sky bland Gyllespelare.Foto: 

Segern skrevs till 3–2 sedan Gylle haft ledningen med såväl 2–0 som 3–1 och där Höllvikens reducering till slutresultatet kom när det återstod endast 23 sekunder.

– Nervöst!

Annons

Så uttryckte sig Felix Harletun under sista matchen mot Klagstorp och när Klagstorp ledde med 1–0. Felix blev premiärskytten mot Höllviken och nu var det hans tur att vila och agera åskådare. Nu fixade lagkompisarna segern till sist och det blev Fredrik Bengtsson som avgjorde på frispark – med 42 sekunder kvar.

Grupp C blev väldigt jämn och även om Klagstorp blev poänglös jumbo, så behöver KIF-grabbarna verkligen inte skämmas. 0–2 mot Smygehuk, 1–2 mot Gylle och 0–3 mot Höllviken var riktigt fina siffror.

– Det är så här det ska vara när det är cup-spel!

Det menade Smygetränaren Benny Mårtensson inför avslutningen mot Höllviken. Premisserna var dessa; oavgjort för Benny & Co och slutspelsplatsen hade varit klar.

Nu blev det inte alls så och ett tidigt Höllvikenmål banade vägen för division två-laget och till sist klara 3–0.

Resultaten innebär att Gylle AIF och Höllvikens Gif är vidare till slutspelet och där gäller ettan och tvåan i gruppen med MF Pelister, BK Näset, Skanör/Falsterbo, Västra Ingelstad och Skegrie BK.

B-gruppespelet gällde även för damerna och här blev det också lite oväntat jämnt, även om storfavoriterna i IFK Trelleborg 1 vann gruppen. Den stora överraskningen stod Svedala för, när man vann över just IFK och segern ledde också fram till en slutspelsplats. Svedala gick vidare med ett mål bättre än Vellinge.

Här utmärkte sig en spelare lite mer än andra och det var Lotta Laneryd – som direkt gick upp i skytteligans ledning och stod för tre av FCT:s fyra mål. Lottas lag är ju dock utslaget, så chansen att göra fler mål finns inte för Lotta och nu får hon sätta sin tillit till duktiga målvakter inför TA-cuepns fortsättning.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons