Annons

Guldlag mot drömlag

Om tre veckor väntar ett hett derby på Vångavallen. TFF möter MFF, en klassiker i skånsk fotboll och i laguppställningarna finns gott om spelare som representerat båda klubbarna.
Sport • Publicerad 12 maj 2003

Det handlar om MFF:s guldlag med tio landslagsmeriterade spelare mot TFF:s drömlag, det drömlag som supportrarna röstade fram i höstas. Drömlaget är betydligt yngre än guldlaget. Flera av TFF:arna är fortfarande aktiva och flera av de äldre lirar då och då. Jonas Brorsson är en av de avdankade elitspelarna som trappat ner, för Jonas del gäller division fem-laget Ymor. - Jag fick tillbaka fotbollssuget efter en uppvisningsmatch i Borrby 2001 när vi i TFF mötte just guldlaget. Annars har vi i TFF ingen tradition med uppvisningslag som MFF har med sitt guldlag, vi har ju inte vunnit guld. I Malmö har guldlaget funnits sedan 70-talet och sammankallande för dagens upplaga rapporterar om ett något ålderstiget lag. - TFF har ett bra lag och en yngre uppställning men vi vinner matchen på vår rutin, säger Anders Olsson. Blir det ett tufft derby? - Det brukar det bli, särskilt när Jonas Brorsson är med. I matchen i Borrby smällde han på ordentligt. Jonas säger dock att han ska hålla igen. Kan du hålla igen? - Nja, blir det tvekande svaret. Jo lite kan jag hålla igen. Vad tror du om matchen? - Jag tror det blir vänskapligt och en öppen fotboll med många målchanser. Till matchen som spelas torsdagen den 5 juni har Jonas Brorsson kontaktat samtliga spelare. Av det lag som röstades fram är det bara ett par återbud. Andreas Isaksson har EM-kval borta mot San Marino två dagar efter och Ryszard Jankowski är assisterande tränare i ett polskt lag och han är upptagen. - Jag har pratat med Daniel Andersson och jag hoppas att han kan ställa upp. Rami Rantanen är ett osäkert kort eftersom han spelar i finska ligan, men kan komma tillbaka till Vångavallen och spel i drömlaget. Ramis landsman Tommi Grönlund är däremot klar. - Jag pratade med honom i dag och han gav klartecken. Allsvenskan har ju uppehåll i och med EM-kvalet. Spelare som Tommi Grönlund och Magnus Arvidsson tycker det här ska bli jättetrevligt. Spelarna kommer med sina familjer, vi har middag efteråt och det ska bli skoj, säger Jonas Brorsson. Matchen är tänkt som en hyllning till TFF:s tio år i allsvenskan men är också en jubileumsmatch - Vångavallen fyller 70 år i år.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons