Annons

Guldkamp slutade i brons för Adam

JSM-kampen på 1 500 fritt skulle bli en guldkamp mellan fyra simmare. Adam Olsson var en av de topptippade. Det slutade med brons.
Sport • Publicerad 4 februari 2006

Fyra skånska simmare skulle göra upp om medaljerna. Så var det tänkt och så blev det. Men någon riktig guldkamp blev det aldrig. Helsingborgs Christoffer Wallin stack direkt och ingen följde efter.

– Tyvärr blev det inte den fajt vi väntat på. Wallin fick lucka direkt och Adam kom aldrig in i loppet, berättar TSS-tränaren Sven-Bertil Mattsson.

Annons

Det blev brons till Adam, slagen med 20 sekunder av Christoffer Wallin och dryga sekunden av Ängelholms Emil Johnsson. 15.57,92 för Adam var tio sekunder från 18-åringens personbästa.

– Säsongens skitlopp, tyckte han och då får man vara nöjd att det ändå blev brons. Tyvärr spurtade Adam för sent och det gjorde att han nog brände silvret, säger Bebbe. Martin Söderström överraskade på torsdagen genom att ta sig till final på bästa tiden av samtliga, 1.05,02 på 100 m bröstsim. Vid fredagens final var 17-åringen ni hundradelar långsammare. Ändå var han tre tiondelar från medalj.

– Starkt av Martin att nästan göra om sin tid från semin. Det var inte lätt nu när han kom till finalen som favorit. Han blev fyra och har kommit starkt sedan i somras.

Strax efteråt var Martin i farten igen, då i semifinal på 100 medley. 1.01,01 innebar tionde plats.

För Trelleborg Kappsim var det Nathalie Lindborg som lyckades bäst.

15-åringen hade bara fyra simmare före sig i finalen på 50 fritt, samtliga dessutom tre år äldre. Nytt personbästa för Nathalie med 26,51 och bara tolv hundradelar från bronset.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons