Annons

Guldfavoriterna höll inte

De torkade svetten ur pannan, tittade på matchuret och lämnade Söderslättshallen. Höllvikens GIF:s finalspel slutade med en dyster 3-2 förlust – mot Vellinge.
Sport • Publicerad 4 december 2008

Höllvikens herrar såg länge ut som starka guldfavoriter på herrsidan. Efter en stabil 3-0 vinst i kvartsfinalen mot Östra Torp slog de ut Trelleborgs FF i semifinalen, med 2-1. När det blev dags för final gick det dock snett.

- Det var en inställningsfråga från våran sida. När vi går in på planen var det redan klart, säger Niklas Lindgren, trotjänare i HGIF:s A-lag som för dagen fick hoppa in som tränare.

Annons

Höllviken var bitvis orörliga på plan och den rätta gnistan saknades. De vek ner sig i närkamperna och kom inte till sin rätt.

- Vårt lag står stilla och vi är för nonchalanta. Vellinge är bättre än oss och värdiga vinnare.

Varför fanns inte den rätta inställningen?

- Jag vet inte. Vi ville gärna vinna efter första matchen och spelade mycket bättre än i gruppspelet. Men man måste springa för att få det att fungera. Och man måste göra sitt jobb.

För Höllvikens del blir det nu snabb omladdning som gäller. Redan på söndag har de chans att ta revansch när Futsal-DM avgörs i Skurup.

- Nu är det bara att köra på, säger Niklas Lindgren.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons