Annons

Guld till Hardingz – silver till Nilsson

En finalseger, två förluster i boxnings-EM. Jenny Hardingz tog guld medan Natalie Lungo och Höllvikens Shipra Nilsson fick nöja sig med silver.
Sport • Publicerad 21 september 2009

– En fantastisk framgång. Otroligt att svensk damboxning står sig så bra, säger boxningsförbundets sportchef Erik Bredler.

Jenny Hardingz är Europamästare i boxning. Vid EM i ukrainska Nikolajev tog Linnéaboxaren hem sitt första mästerskapsguld genom att slå ryskan Jelena Saveljeva i 48-kilosklassen.

Annons

Hardingz fick in en träff med högern i början av matchen och gick sedan upp i en 2–0-ledning. Saveljeva gick upp till 2–2, ett resultat som höll sig matchtiden ut.

– Men sen vann Jenny efter slagräkning. Det var en otrolig pärs, en frustrerande match. Men Jenny var så klart otroligt glad och nöjd.

För Shipra Nilsson, 51 kg, blev det däremot finalförlust. .

– Shipras match var otroligt jämn. Hon kunde lika gärna ha vunnit. Det var fullsatt i hallen och ukrainskan hade ett massivt publikstöd.

Nicolinn Nilsson
TT
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons