Annons

Guld och brons för TSS i SM

Det blev ett nytt SM-guld för Trelleborgs SS Camilla Johansson under lördagens tävlingar i Göteborg. Dessutom tog Jonas Tilly brons på 50 fritt i en knallhård final.
Sport • Publicerad 16 mars 2002

Camilla vann 200 meter ryggsim på tiden 2.12.59 och utklassade sina konkurrenter. Närmast efter i mål var Carin Möller från Kalmar nästan sekunden efter, 2.13.80, trean Martina Svensson från Göteborg simmade in på 2.16.02. Men det var inte bara Camilla Johansson som gladde under lördagens SM-tävlingar. Trelleborgs Jonas Tilly simmade in på en fin bronsplats på 50 meter fritt. Stefan Nystrand från Södertörn var först i mål på 22.55, tvåan, Per Nylin simmade på 22.70 och Jonas Tilly på 22.85. Mest dramatiskt var det dock redan i semifinalen. Vann gjorde också här Nystrand, men Jonas Tilly och Per Nylin slog i kaklet samtidigt. Det innebar att tre simmare gick vidare direkt till final efter beslut av tävlingsledaren Birgitta Lindström. Totalt ligger nu Trelleborgs SS på nionde plats i poängsammandraget i SM efter två tävlingsdagar och är därmed näst bästa skånska klubb. Bäst är Malmö KK som ligger trea.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons