Annons

Grönt ljus för Ekman – räknar med att stanna

Tre månaders inaktivitet är till ända. Senaste hjärtundersökningen gav Kenny Ekman grönt ljus att börja träna igen. ”Jag var nervös att det skulle vara över”, säger han. IFK:s vänsternia har ett år kvar på kontraktet och räknar med att stanna i klubben.
Sport • Publicerad 22 april 2009
Kenny Ekman var inställd på att handbollskarriären var över. Nu har han i stället fått klartecken att börja träna igen. Den 18 maj drar IFK:s försäsongsträning igång. Foto: Tomas Nyberg
Kenny Ekman var inställd på att handbollskarriären var över. Nu har han i stället fått klartecken att börja träna igen. Den 18 maj drar IFK:s försäsongsträning igång. Foto: Tomas NybergFoto: 

Det var i slutet av januari, i kölvattnet av Stavstensspelaren Linus Asus otäcka hjärtstopp, som IFK Trelleborg beslöt att genomföra en hjärtundersökning av spelarna. Undersökningen visade att Kenny Ekman hade en förstorad hjärtmuskel. Ekman förbjöds att träna i tre månader och säsongen var över.

– Det har varit riktigt jobbigt, man har tänkt mycket på om man ska kunna spela eller inte. Jag hade ställt in mig på att det inte skulle bli mer spel.

Annons

Vad har du gjort under de här tre månaderna?

– Jag har tränat IFK:s P97, så lite kontakt har man ju haft med handbollen. Jag har fikat mycket. Det har varit lite tråkigt, det hade varit roligt om hade haft något jobb vid sidan om handbollen.

Förra veckan kom ett efterlängtat besked. Efter hjärtundersökning med EKG och arbetstest har Kenny Ekman fått klartecken att börja träna. Han ska därefter genomgå en ny hjärtundersökning om fyra månader.

För att vara på den säkra sidan funderar Kenny Ekman ändå på att uppsöka en kardiolog.

– Jag känner mig trygg med det besked jag har fått, men man har ju hört så mycket om dödsfall inom idrotten, och man är ju rädd om sitt liv, det är trots allt det som är det viktigaste.

Hur ser du på din framtid i IFK?

– Jag har ett år kvar, jag har för avsikt att stanna. Tråkigt att vi åkte ner i allsvenskan, men för mig är det nog bra att spela där när jag varit borta så mycket.

Beskedet om Kenny Ekman är en positiv nyhet i IFK Trelleborg där det annars varit mest nedåt efter degraderingen. Flera spelare har redan lämnat. Tränaren Dragan Brljevic likaså.

– Tråkigt med spelarflykt. Vad mer kan man säga.

Kenny Ekman värvades till IFK Trelleborg från Mittdalarna inför säsongen 2007/2008. Med sin frejdiga spelstill blev han en frisk fläkt i IFK under debutåret. Säsongen som var spolierades till stor del av skador.

Annons

Nu är han på väg tillbaka. Och längtar efter försäsongen.

– Faktiskt. Faktiskt gör man det, det brukar man ju inte göra men nu längtar man efter det, säger Ekman och ler.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons