Annons

Grönt besked för Turunen

Äntligen på riktigt gräs för TFF-spelarna. Precis som de senaste åren är det Östervångsstadions gräsmatta som gäller. Det är också där Lunds BK tas emot på på fredag. Tuomo Turunen var med på tisdagsträningen och han är äntligen på gång.
Sport • Publicerad 21 mars 2012
Äntligen! Tuomo Turunen uppträdde lite likt en kalv på grönbete på Östervångsstadion under tisdagens förmiddagspass. Han kunde äntligen träna fotboll fullt ut efter en efterhängsen knäskada och så kunde TFF-spelarna äntligen träna på naturgräs.Foto: Claes Nyberg
Äntligen! Tuomo Turunen uppträdde lite likt en kalv på grönbete på Östervångsstadion under tisdagens förmiddagspass. Han kunde äntligen träna fotboll fullt ut efter en efterhängsen knäskada och så kunde TFF-spelarna äntligen träna på naturgräs.Foto: Claes NybergFoto: Claes Nyberg

– Jag kunde träna för fullt i dag och även om det gjorde lite ont i mitt skadade knä efteråt är det inga problem. Jag har också blivit undersökt av läkaren Per Herbertsson och han menar att det inte är aktuellt med en operation i nuläget.

Hur tycker du gräsplanen är?

Annons

– Den är hur bra som helst och jag tycker mycket bättre om att spela på naturligt gräs jämfört med konstgräset.

Tuomo Turunen hade samma meniskproblem i fjor och det tog sex veckor från operationen innan han var tillbaka i spel.

Är du så pass bra i knät, att du kan göra ett inhopp redan i fredagsmatchen mot Lund?

– Nja, vi får väl se men jag tror nog att det är bäst att vänta till genrepet mot Varberg.

Genrepet sker nästa lördag, sedan är det bara veckan kvar till seriepremiären hemma mot Ängelholm på långfredagen.

Alf Westerberg var och såg just Ängelholm i derbyt mot HIF i måndags och han fick se två försvar som läckte i 4–4-matchen.

– HIF läckte väl mest men även Ängelholm. Samtidigt gör Ängelholm ett rejält och bra intryck. Man visade helt klart offensiva kvaliteter i den här matchen.

Mohamed Ramadan, HIF-spelaren som provtränar med TFF, är kvar och Alf Westerberg säger så här om förhandlingsläget:

– Vi är inte klara men det pågår diskussioner och skulle det lösa sig handlar det om en utlåning. Det är vad vi kan greppa om och vi behöver nog fylla på med någon spelare.

INTERNAL INTERNAL
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons