Annons

Grekisk mittnia skrev på för IFK

Spelarjakten har pågått länge. Nu har IFK Trelleborg slagit till. På onsdagen skrev den 23-årige grekiske mittnian Euripidis Naoumidis på för resten av säsongen.
Sport • Publicerad 14 november 2007
På språng mot elitseriespel. IFK Trelleborg har länge varit på jakt efter en allroundkunnig mittnia med försvarsegenskaper. Valet föll på Euripidis Naoumidis. BILD: Claes Nyberg
På språng mot elitseriespel. IFK Trelleborg har länge varit på jakt efter en allroundkunnig mittnia med försvarsegenskaper. Valet föll på Euripidis Naoumidis. BILD: Claes NybergFoto: 

Elitserien är inne i ett avgörande skede.

- Vi var tvungna att ha en spelare nu och vi kände för honom. Det syns att det är en skolad kille. Han är irrationell, vältränad och har bra blick, säger Patric Sandblom, sportchef i IFK.

Annons

Den 23-årige greken spelade match i grekiska ligan med XAN Thessaloniki i söndags.

På måndagen flög han till Sverige, såg matchen mot HK Malmö på kvällen och har sedan tränat med IFK tisdag och onsdag.

- Jag är väldigt glad att vara här och jag ska göra mitt bästa för att hjälpa laget, säger Euripides Naoumidis efter onsdagsträningen.

Varför ville du till Sverige?

- Sverige är bättre på handboll, det här är en bättre liga. Ligan i Grekland är okej, men inte alls som här.

Första intrycken av IFK?

- Bra spelare, de verkar vara bra kompisar och i måndags såg man att det är ett lag som spelar med hjärtat. IFK:s nyförvärv har gjort sju landskamper för Grekland det senaste året. Målet är att stärka sina landslags-aktier under tiden i IFK.

- Klart jag vill spela mer i landslaget, det vill väl alla.

Euripidis Naoumidis blir IFK:s fjärde heltidsproffs.

- Vi har fått in ekonomiska medel utifrån som täcker det här, förklarar Patric Sandblom.

Annons

IFK hoppas ha ett svenskt speltillstånd ordnat den här veckan och räknar med att ha med Naoumidis redan på måndag i bortamatchen mot Drott.

Enligt Patric Sandblom behöver IFK inte betala några övergångspengar till Thessaloniki.

- Det är en ung spelare som vill ut och spela i en bättre liga och klubben släpper honom gratis.

Spelaragenten som lotsat ihop IFK och Euripidis Naoumidis har tidigare varit inblandad i värvningarna av Petar Misovski, Mirko Stojanovic, Denis Bahtijarevic och Joachim Christensen.

IFK är öppna för ytterligare förstärkningar framöver.

- Det kan bli aktuellt men inte just nu, menar IFK:s sportchef. IFK:s assisterande tränare Lars Norgren vill inte dra några växlar på nyförvärvets kapacitet efter bara två träningar.

- Han har inte visat att han är någon spetsspelare hittills, men det har inte varit bästa sparringen på träningen, säger Norgren.

20-årige rumänen Rares Paunica kan också bli ett nytt namn i IFK-truppen. Paunica har tränat med klubben i snart två veckor och har fått ett kontraktsförslag.

- Det är ingen spelare som höjer kvaliteten på första sexan. Mer en spelare på sikt, säger Patric Sandblom.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons