Granhyddans bangolfduo mot dubbla VM-guld

Jessica Rengbrandt och Fredrik Persson ligger båda bra till i VM i Odense. När två rundor återstår har de svenska bangolfarna redan så gott som säkrat gulden i lagtävlingen. Nu gäller det att skaffa bra positioner inför den individuella tävlingen.
Sport • Publicerad 21 augusti 2009

De svenska damerna har en ledning på 35 slag före Österrike. De svenska herrarna leder med 73 slag före Tyskland.

Precis allt talar för att det blir dubbelt svenskt guldjubel i Odense i eftermiddag.

Framförallt handlar fredagens två rundor om att skaffa så bra slagläge som möjligt inför lördagens individuella tävling. De 16 bästa damerna och de 32 bästa herrarna går vidare till den individuella tävlingen.

För närvarande är Jessica Rengbrandt från Granhyddan tvåa individuellt, två slag bakom landsmaninnan Karin Wiklund.

Bland herrarna är Granhyddans Fredrik Persson på femte plats med betryggande marginal ner till 32:a platsen.

När de individuella medaljerna ska fördelas är det direkteliminering som gäller där den bäste efter lagtävlingen möter den sämst. Viktigt är därför att behålla positionerna på dagens rundor.

I den individuella tävlingen är det matchspel som gäller; flest antal vunna hål går vidare. Av de 18 hålen som spelas avgörs nio på filt och nio på betong.

– Lite chansartat är det, men det är spännande och kul för publiken, säger Björn Dinau, Svenska Bangolfförbundets rapportör på plats i Odense.

Sverige dominerar VM så här långt. På herrsidan är fem av de sex bästa spelarna svenska. På damsidan är det blågult på tre av de fyra första platserna.

Martin Falkenby
Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.