Annons

Grand Prix till Brasilien

Enligt världsrankingen var han bäst i Falsterbo i år. Så även enligt resultatlistan i Grand Prix i går. Världsstjärnan Rodrigo Pessoa stod för en grandios avslutning av Falsterbo Horse Show när han med två snabba och felfria rundor på åldermannen Gandini Lianos, 15, lade beslag på förstapriset på 180 000 kronor.
Sport • Publicerad 13 juli 2003

Efteråt förklarade publikfavoriten att han kanske är tillbaka och försvarar titeln redan nästa år. - Jag har alltid trivts bra i Falsterbo och om programmet passar så kommer jag nästa år, säger han. - Som varje år har det varit en supershow i år och här finns inte mycket att förbättra. Vad är det som lockar i Falsterbo? - Bra underlag, bra banor och mycket folk som kan ridsport. I omhoppningen visade den mycket meriterade brasilianaren varför han är rankad fyra i världen. Före det svåra kombinationshindret fanns två vägval, ett snävt och snabbt och ett vidare och säkrare, men långsammare. Bland de som valde den korta vägen, och därmed tjänade värdefulla sekunder, var det bara Pessoa som klarade sig utan nedslag. Royne Zetterman såg ett tag ut att kunna blanda sig i striden om de tre topplaceringarna men ett nedslag i första rundan skulle visa sig bli allt för kostsamt. En snabb andrarunda räckte till en femteplats. Zetterman om rivningen av den svåra oxern i första: - Med facit i hand skulle jag ha ridit längre ut, då hade jag nog klarat det. Men hade jag inte ridit på så hade jag kanske inte gått vidare till andra omgången med fyra fel. Men så kan man alltid säga, om inte om hade varit, suckar Royne som ändå försäkrade att han var nöjd med placeringen och med hästen Richmond Park. För Malin Baryard var det också på hovskägget att det gått ännu bättre än det gjorde. En åttonde plats blev det till slut efter att även hon rivit i första rundan, sista hindret dessutom. - Jag är ändå jättenöjd, han var i en enda bom på två rundor, säger Malin Baryard om Royal Son Z.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons