Annons

Göransson trött på att nöta bänk

Tre målvakter blir fyra. Beskedet möttes med förvåning och besvikelse hos Andreas Göransson. Med Petar Misovski i laget blir det avsevärt mindre speltid för "Andy" och Ken Berkowitz.
Sport • Publicerad 18 november 2006

– Jag hade inte ens tänkt tanken. Även om vi inte haft så bra räddningsprocent blev jag väldigt överraskad, säger Andreas Göransson. Klubbens jakt på ny målvakt har pågått i ett par månader. I torsdags kväll fick "Andy" beskedet att han skulle få skärpt konkurrens av en ny lagkamrat.

– Första känslan var besvikelse. Sen kände jag väl att man får försöka jobba ännu hårdare.

Annons

Har du förståelse för klubbens agerande?

– På ett sätt. Styrelsen jobbar ju efter att vi ska bli topp åtta. Men det är tråkigt för oss trelleborgare som inte får spela.

22-årige Andreas Göransson var en av orsakerna bakom IFK:s upphämtning mot Skövde för en vecka sedan. När IFK möter RIK borta på onsdag får han kanske inte följa med.

– Vi får se vad som händer; man börjar tröttna på att sitta på bänken, och får man inte ens följa med så...

Vad tycker du själv om din insats så här långt?

– Godkänt. Med tanke på att jag inte har fått spela på två år och att jag aldrig har spelat i elitserien tidigare så tycker jag det är godkänt. Det kanske inte räcker till en slutspelsplats nu, men får jag inte spela kommer man ju aldrig att utvecklas.

Sportchefen Patric Sandblom förstår besvikelsen.

– Alla vill spela ju, men jag tycker Ken och "Andy" tog det bra och att de såg nyktert på det hela. De vill säkert visa oss att vi gjort fel, säger Sandblom som inte håller för otroligt att det kan bli tal om att låna ut någon av IFK:s fyra målvakter framöver.

Efter åtta elitserieomgångar har IFK Trelleborg släppt in 257 mål, drygt 32 insläppta mål per match.

– En ny målvakt var en nödvändig investering om vi ska kunna nå slutspel, säger Patric Sandblom.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons