Annons

Golftävling i fint väder

Efter veckor av ihållande regn skingrades molnen över Trelleborg. Karolinercupens första dag spelades i kanonväder. I ledning på 67 slag återfinns Andreas Gustavsson tätt följd av ett koppel på 69.
Sport • Publicerad 2 juli 2004

I syskontävlingen Cup Caroline ligger hemmaspelaren Helen Nilsson i topp efter första rundan. Hon noterade 74 slag. Bra med från hemmaklubben var också Sofia Ohlsson, fyra slag efter. Tävlingsledaren Anders Nilsson var synbart nöjd med vädret. Och undra på det. Väderleksspådomarna hade talat om regn och åska. Istället sken solen från en klar himmel och en frisk vind låg på från havet. Den 37:e Karolinercupen mönstrar 132 manliga spelare, Caroline Cup bara 24 damer. Anders Nilsson förklarar skillnaden med cupens gamla tradition. - Det var för sju år sedan när cupen firade 30 som vi bestämde oss för att ta in tjejer. Men eftersom herrtävlingen är så stor så finns det inte plats för fler. Karolinercupen är en klassiker. Flera vinnare har hamnat på Europatouren. Förra årets vinnare Peter Hansson kunde inte ställa upp för att försvara sin titel. Han är nere i Europa och spelar. Men startfältet är starkt med flera tidigare vinnare som är tillbaka. När TA besöker banan ligger klubbens pro Lars Lindh i ledningen. Men då var halva startfältet kvar ute på banan. En nöjd Lindh sa så här inför fortsättningen: - Det var optimala förhållanden idag. Fortsätter det här vädret så behövs nog 4 eller 5 under par för att vinna tävlingen. Lindh som gör sin sjätte säsong i klubben ligger på -1 och har ett bra utgångsläge inför fortsättningen. Hans kännedom om banan och väderlek är förstås en fördel. Trots den ganska friska vinden under dagen förklarade Lindh: - Är man Trelleborgare så blåser det inte idag. De fem som jagar två slag efter täten är förutom Lindh: Mikael Gärtner, Anders Hammar, Linus Nilsson och Emil Hoolmé. Hemmaklubben deltar med sammanlagt 21 golfare.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons