Godkänd säsongsstart

IFK kom till säsongens första match med endast tre träningar utomhus. Lägg till att det för andra året i rad handlar om ett nästan nytt IFK-lag, ja då är 0-1 mot Malmö FF:s ungdomslag inget att skämmas över. - Det var väl helt okej. Målet är ett rent tillfällighetsmål och de andra chanserna som MFF hade kom när vi själva slarvade i uppspelsfasen, var tränare Deval Eminovskis kommentar.
Sport • Publicerad 9 februari 2003
BILD:CLAES NYBERG
BILD:CLAES NYBERGFoto: 

Matchen bjöd på en mängd målchanser åt båda håll och särskilt i första halvlek sattes IFK-målvakten Dan Sadé på svåra prov. Flera gånger slarvade IFK och Malmöspelarna bjöds på utmärkta möjligheter. BILD:CLAES NYBERG Men även IFK hade lägen och främst då genom nyförvärvet Bekim Ismajli som borde ha gjort minst ett mål i vardera halvleken. - Det som skiljde lagen åt var att vi var laget som skapade målchanser av egen kraft. Malmö å sin sida utnyttjade våra misstag, kan vi minimera dem ser det bra ut, tyckte Deval Eminovski. Matchens mål kom sedan Dan Sadé krockat med en Malmöspelare och bollen gått ut till en fristående Enis Maluko som enkelt kunde rulla in bollen. IFK hade lägen att kvittera - Martin Laneryd svarade för ett offsidemål och Munir Fahkro sköt strax utanför i ett bra läge. Bäste IFK:are var Dan Sadé i målet och Bekim Ismajli var främste utespelare även om han som sagt borde ha utnyttjat någon chans. Peter Sesay debuterade som mittback och det lär bli fler matcher i försvaret för honom. - Jag har aldrig spelat back tidigare och var väl inte så glad, men jag tänkte att man måste ju prova, sade den gamle anfallaren som var nöjd med lagets prestation. - Vi kom inte riktigt rätt i positionerna och hade problem att fatta rätt beslut när vi skulle pressa och inte. Men det är inte så konstigt med bara tre träningspass i ryggen och jag tycker vi har ett ungt och bra lag som spelar en snabb fotboll, sade Peter Sesay. Laget: Dan Sadé-Bassam Fahkro (Ismet Guta 65), Peter Sesay, André Asplund, Christian Ursu-André Hansson, Christian Andersson (Munir Fahkro 50), Martin Grujo (utv 84), Martin Laneryd (utv 77)-Bekim Ismajli, Kara Bajo

Claes Nyberg claes.nyberg@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.