Annons

Glenn Linsjö kopplar bort OS-tankarna

SM till helgen och World-cup-tävling i Shanghai i september. Glenn Linsjö försöker att inte tänka på OS, men Peking 2008 finns i framtidsplanerna. "I så fall måste jag börja prestera nu", säger fristilsskytten från Trelleborgs BK.
Sport • Publicerad 20 juli 2006
Färre pilar. Glenn Linsjö har dragit ner på den intesiva skjutträningen. Efter missen i GP-tävlingen i Turkiet åker till SM utan att ha några krav på sig. BILD: Mårten Svemark
Färre pilar. Glenn Linsjö har dragit ner på den intesiva skjutträningen. Efter missen i GP-tävlingen i Turkiet åker till SM utan att ha några krav på sig. BILD: Mårten SvemarkFoto: 

Utomhussäsongen hittills har inte blivit vad han önskat.

Vid Grand Prix-tävlingen i Turkiet för en dryg månad sedan sköt han bort sig.

Annons

– Illa som fan. Jag är ur form, kanske har man haft lite för stora krav och känt prestationsångest.

GP-tävlingen i Turkiet var en av hittills få internationella framträdaden för Glenn Linsjö.

Det var där han skulle skjuta till sig en plats till EM i Aten. Nu lär det bli svårt.

– Kanske om jag vinner SM i helgen och får en hög poäng, funderar han.

Gårdagens träningsrunda i Maglarp var sista finputsningen inför helgen.

TBK:s landslagsskytt har annars släppt på både EM- och OS-tankar sista tiden. Till SM i Motala ska han åka för att ha kul.

– Jag vill inte öka pressen på mig själv och tänka att den här tävlingen är viktigare än någon annan, säger han.

Efter att ha tränat bågskytte intensivt under ett halvår har han trappat ner. Numera är det fem pass i veckan på sammanlagt 10– 15 timmar som gäller.

– Det finns mer än bågskytte i livet. Ett tag gick jag in i det väldigt mycket och då sågar man sig så hårt om man misslyckas. Glenn Linsjö har bara tävlat tre gånger internationellt.

– Allt handlar om pengar. Och det svenska förbundet har tyvärr inga, säger han.

Annons

– Misslyckas du är det långt till nästa stora tävling. Det håller inte, du måste ha en ny tävling snart igen för att komma över det. Förbundet måste ta ut ett gäng skyttar och satsa på dem under ett antal år och skickade dem på flera internationella tävlingar.

Att stå bland de bästa skyttarna i världen och skjuta innebär särskilda omständigheter.

– Rent mentalt är det en helt annan grej som du måste vara förberedd för.

Hur ser du på OS 2008?

– Chansen finns. Jag är en av sju som är med i OS-gruppen. Jonas Andersson och Magnus Petersson lär vara klara, men det blir säkert en plats till för att få ihop ett lag.

Och du kan ta den?

– De kanske vill satsa på någon yngre, men det lär nog dröja minst ett år till innan de ger klartecken. Mycket kan hända fram till dess. Folk kan bli skadade och nya förmågor kan dyka upp. Apropå nya förmågor så har Robin Eriksson inlett respektlöst vid Eurpacupen för juniorer i tyska Wyhl.

Den 16-årige trelleborgaren ligger elva av 45 skyttar när 90- och 70-metersavstånden är avklarade.

602 poäng totalt (293 poäng från 90 meter och 309 poäng från 70 meter) innebär att han är bäste svensk.

Robins tränare Glenn Linsjö är imponerad.

Annons

– Han gör det som jag inte kunde klara av. Går in och sätter personbästa i internationella sammanhang. Mycket imponerande.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons