Annons

Glädjejubel efter seriesegern

Vad härligt roligt det är när sista omgången på en lång säsong blir direkt avgörande och i går skulle den spännande upplösningen division sex Sydvästra B ske. Fokus fanns på Anderslövs Boik– Gislövs IF och BK Kick– Skanör/Falsterbo IF.
Sport • Publicerad 1 oktober 2007
"Sonkan" – eller Sirifo Sonko som han egentligen heter – inledde som målskytt i ödesmatchen mot Gislöv. Här får han en klunk av segerchampisen av Johan Assarsson.
"Sonkan" – eller Sirifo Sonko som han egentligen heter – inledde som målskytt i ödesmatchen mot Gislöv. Här får han en klunk av segerchampisen av Johan Assarsson.Foto: 
"Seriesegern e vår..." Ja, det jublades på bred front i Anderslöv efter Boik:s avancemang till division fem. Det är mer än 20 år sedan föreningen vann en lång serie senast och här sprudlar Luis de Silva i champagnelycka. @08 Bildbyline:Bild: Malin Palm
"Seriesegern e vår..." Ja, det jublades på bred front i Anderslöv efter Boik:s avancemang till division fem. Det är mer än 20 år sedan föreningen vann en lång serie senast och här sprudlar Luis de Silva i champagnelycka. @08 Bildbyline:Bild: Malin PalmFoto: 

Det hade inte gått många minuter förrän både 1– 0 och 2– 0 rapporterades in från Kroksbäcks IP i Malmö. Alltså till hemmalaget BK Kick!

Det innebar ju extra lugn bland supporters på Anderslösv IP, eftersom Boik ledde med en poäng inför slutomgången.

Annons

På planen var det dock allt annat än lugnt för hemmaspelarna och nervositeten lyste igenom de dyngsura tröjorna på de flesta av spelarna. Det var väl egentligen endast rutinerade Kenny Magnusson i målet som stod riktigt pall under inledningshalvleken. Utan Kennys fina målvaktsspel hade det heller inte stått 0– 0 i pausen.

Skanör/Falsterbo hade kommit igen i Malmö och Robert Leyer gjorde först 2– 1 på ett halvt självmål. Sedan kvitterade Björn Ralling till 2– 2 och det var också halvtidsresultatet.

I andra halvlek fick Boik medvind dubbelt upp. Vädrets makter bidrog men även det egna kunnandet och plötsligt började spelet i stort att fungera. Det spel som varit så vägvinnande under säsongen och spelet förlades mer och mer på Gislövs planhalva. Sirifo Sonko tillhörde de verkliga kämparna i hemmalaget och när han fick chansen mitt framför mål, en kvart in i andra halvlek – ja, då sköt han också bombsäkert in bollen till 1– 0.

Daniel Nordin i Gislövsmålet var chanslös men likadant för Gislöv; hade inte Daniel spelat som han gjorde – ja, då kunde Boik-målen blivit långt fler än de två man nu gjorde.

Det kom nämligen även ett andra Boik-mål och det avgjorde både matchen och hela division sex Sydvästra B. Det var Dan Nilsson som elegant mötte ett inlägg och placerade bollen i nättaket bakom en helt chanslös Daniel Nordin.

Ungefär samtidigt hade det blivit 3– 2 till Kick på Kroksbäck och sammantaget var därmed "sexan" helt avgjord i toppen.

– Underbart men oj, vad nervöst det var!

Så sa de tränarduon, Patrick Haugland och Jonas Åkerman nästan i mun på varandra efteråt.

Gislövspelarna ska ha all heder av insatsen och man har nu – tillsammans alltså med Skanör/Falsterbo – att kvalspela för en plats i nästa års division fem. Där är alltså redan Anderslövs Boik och när spelarna efteråt firade med pizza i gamla klubbhuset, var det länge sedan sist.

– Det var lite speciellt senast vi vann en serie. Det var 1991, när man spelade en serie på våren och en på hösten. Efter våren ramlade vi ned i division fem men sedan vann vi serien under hösten och gick upp i division fyra igen, förklarar Kurt Moberg.

Annons

Kurt – med mängder av år som lagledare i Boik – hade även "koll" på seriesegern dessförinnan:

– Ja, den senaste seriesegern – som då precis som nu gällde en hel säsong – var 1986.

Till den seriesegern kan tilläggas; Boik gick upp i division fyra och ex-TFF: aren Bosse Andersson ledde laget.

I övrigt fanns i går en enda plats att kämpa om i serien och det gäller kvalplatsen nedåt. Efter att ha använt sig av en okvalificerad spelare i segermatchen (6– 1 som ändrades till 0– 3) mot Lilla Beddinge trodde man loppet var kört för BK Kick.

Segern mot Skanör/Falsterbo gav dock Malmölaget en högst oväntad kvalplats.

Behar– L Beddinge 3– 0 (1– 0)

Beharspelarna trodde kvalplatsen var klar i och med segern över Lilla Beddinge men man föll på sämre målskillnad än Kick.

Tre fasta situationer utnyttjades av Senudin Avdilovic, två mål och Amir Smajic.

Övriga matcher med lokalt intresse i sexan saknade större intresse och slutade så här: FC Malmö– Minnesberg 3– 0 och Skegrie– Näsets FF 1– 1.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons