Annons

Glädje och besvikelse på Söderslätt

Känslorna på Söderslätt är delade. I Höllviken ekar fotbollsdamernas glädjevrål efter klubbens avancemang till division tre. I Trelleborg deppar besvikna tjejer efter IFK:s misslyckade försök att göra det samma.
Sport • Publicerad 29 september 2009
Höllvikens Gif och IFK Trelleborg är på var sin sida om strecket.
Höllvikens Gif och IFK Trelleborg är på var sin sida om strecket.Foto: 

TRELLEBORG. Helgens resultat i damfyran gick inte IFK Trelleborgs väg. Höllvikens 6–0-seger mot Harlösa satte i stort sett stopp för IFK:s chans till avancemang. För att Trelleborgstjejerna ska lyckas avancera krävs det nu att de vinner sin sista match mot Janstorp samtidigt som serietvåan Köpingebro förlorar mot bottenlaget Harlösa.

– Det finns en liten chans och hoppet finns alltid kvar även om de ska möta Harlösa. Vi får hoppas att det kan bli glädjefnatt i helgen, säger IFK-tränaren Magnus Lagerborg.

Annons

Allt talar dock för att IFK får harva vidare ytterligare ett år i division fyra. Vilket är en stor besvikelse för klubben.

– Vi har haft det i vårta egna händer och haft bra koll på Höllviken och Köpingebro men när vi spelade 0-0 mot Skillinge så tappade vi det.

– Men vi kan inte skylla på någon annan än oss själva. Visst är det tråkigt eftersom vi hade som målsättning att klara det men livet går vidare, säger Lagerborg.

Höllvikens tränare Mats Nielsen är desto gladare efter helgens spel.

– Nu har vi uppnått vårt uttalade mål, det var en mental börda som släppte. När alla förväntar sig saker så kan det knyta sig så det känns skönt att vi vann, säger han.

Firandet tänker tjejerna dock vänta med.

– Efter hemmamatchen mot Pandora tänkte vi fira ordentligt, säger Mats Nielsen.

Höllvikentränaren siktar på att även ta hem seriesegern i division fyra. Det primära för klubben är dock att de är klara för en högre division. Något som kan komma att betyda mycket för klubben.

– Jag tror det kommer att betyda ganska mycket på längre sikt. När våra unga och duktiga spelare får kommer upp i division tre så är det nog större chans att vi får behålla dem och kan ta nytta av den utbildning de fått hos oss, säger Mats Nielsen.

Höllviken hoppas även på att kunna knyta till sig ett och annat nyförvärv. Att de kommer från blåvitt håll är dock föga troligt.

– Ingen av mina tjejer går till Höllviken, man kan inte ta ränderna ur mina tjejer, konstaterar Magnus Lagerborg.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons