Gladfotboll på Möllevallen

Skanör/Falsterbo IF är förmodligen Söderslätts för närvarande bästa division femlag och då beaktas såväl Östra Torps djupa formsvacka som den egna formtoppen. I går handlade det om riktig gladfotboll, när Heleneholm blev till en munsbit via 6–0 (2–0)!
Sport • Publicerad 26 augusti 2009

SKANÖR. Skanör/Falsterbo är ett ganska komplett lag, när det gäller division femnivån och det handlar inte bara om en stark startelva utan lika mycket om en bred trupp.

– Det är väl vår styrka just nu – att vi har en väldigt stark bänk och i dag var många duktiga, även om Heleneholm väl inte vållade några större problem i dag.

Tränaren Magnus Möller var, så klart, nöjd med resultatet men alltså också nöjd med spelet och faktum är, att Magnus & Co exakt kopierade resultatet från i våras i Malmö. Målkavalkaden inleddes av Linus Brood med ett mål som gick ribba-in och då hade det gått ungefär en kvart. Fem minuter före pausen kom 2–0 på en välriktad nick men då handlade det om en heleneholmare som ”målskytt” och det handlade alltså om ett självmål.

I andra halvlek var det mestadels spel mot ett mål och Anders Lindberg blev tvåmålsskytt och han kompletterades då av Pontus Arkestad och Pär Falk som målskyttar. Pärs mål kom via en säker straffspark fram till 3–0.

Ett litet hinder återstår väl för att säkra åtminstone en av de båda kvalplatserna uppåt för Skanörs del och det är Husie och den matchen spelas på lördag.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.