Annons

Glada damer enkelt vidare

Lite mer än dygnet efter den glada nyheten att man får spela i division tre kommande säsong var det dags för IFK-damerna att bekänna färg i TA-cupen. Man gjorde det på bästa sätt och är klart för spel i slutspelet!
Sport • Publicerad 29 november 2009

TRELLEBORG. Sett till spelet sammantaget i damernas A-gruppspel – nej, det var inget spel som i stort imponerade men ändå; IFK stod i en klass för sig och spelade riktigt bra, när det väl gällde.

Man inledde med 3–1 mot Svedala, gjorde sedan pliktskyldigast 2–0 mot FC Trelleborgs andralag och avslutade med 3–1 mot Höllvikens Gif.

Annons

I avgörande matchen mot Gif tog också lagkaptenen Sanne Örlegård ett stort ansvar och blev också tvåmålsskytt. Trodde alla men Sanne är ärlig:

– Nej, det var faktiskt inte jag som gjorde målet. ”Karro” (Karolina Persson) slog frisparken och det såg kanske ut som om jag touchade bollen men det gjorde jag aldrig. Jag gör dock inte så många mål annars och därför var det riktigt roligt att göra ett nu.

Sanne ser nu fram emot slutspelet och avrundar så här:

– Himla skönt att vinna gruppen och det är mycket prestige i och med att det är en lokal turnering och det är alltid tufft mellan Höllviken och IFK. Tanken är nu att vinna TA-cupen men det gäller alltid när vi ställer upp i en turnering.

Talla Sesay gjorde det tredje målet och hon står på riktigt noterad för två mål inför slutspelet. Leder skytteligan gör dock Höllvikens Jessica Thern som kom upp i tre mål men samtidigt; Jessica och Höllviken har ju spelat färdigt.

För Höllvikens del hade säkert tränaren Mats Nielsen hoppats på ett avslutande slutspel med sitt Gif. Mats slutar ju i och med säsongen är helt slut för att träna BK Vångens damlag.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons