Annons

Gislövs IF byter tränare

Det händer väl titt som tätt i de stora fotbollssammanhangen men i småklubbsvärlden är det relativt sällsynt - att man sparkar tränaren. Oavsett i vilket sammanhang det sker brukar tränaren åtminstone få en chans att visa vad han går för i tävlingssammanhang.
Sport • Publicerad 26 mars 2002

I Gislövs IF är man snabbare än så och i går gjorde - den sedan många år assisterande tränaren - William Steen-Möller sitt första träningspass som ansvarig seniortränare. - Vi fick Göran Nordqvist på rekommendationer från bland annat Ymor, där han varit tidigare och det är också mycket möjligt att han fungerat bra där men här stämde liksom aldrig kemin spelare och tränare emellan. Det har jäst i spelarleden under nästan hela vintersäsongen och vi har fört fram kritiken till Göran. -Ingenting har väl ändå fallit på plats och i måndags satte vi oss med honom och talade ut och då kom vi överens om att gå skilda vägar, förklarar fjolårstränaren Henrik Lindal - numera en av styrelsemedlemmarna i Gislövs IF. Göran Nordqvist har sina tränarrötter bland annat i BK Olympics ungdomsverksamhet och i IFK Malmö men har på Söderslätt tidigare tränat Skegrie - förutom Ymor. Vid sidan om såväl Göran som Henrik Lindal - men även flera andra tidigare tränare i föreningen - har "Wille" Steen-Möller funnits och nu upphöjs han alltså som huvudansvarig. - Jag hoppas så klart att det skall gå bra och jag har god hjälp av Jonas (Hansson) och Göran (Lindqvist) som assisterande respektive lagledare, säger Wille mitt under tisdagens premiär-pass. Innan träningspasset hade man haft ett spelarmöte, där man gick igenom planeringen framöver och det verkade åtminstone på planen som om harmonin återfinns i laget. - Vi spelare har ju haft synpunkter och även om så klart inte alla i en grupp tycker likadant, så är vi nog ganska överens om lösningen och det är skönt att det har ordnat upp sig innan seriestarten, säger en av de mera rutinerade i spelartruppen, Patrik "Putte" Rosengren.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons