Annons

Gislöv spräckte Anderslövs svit

Efter tolv raka matcher utan förlust, spräcktes Anderslövs svit i derbyt mot Gislövs IF.
Fotboll • Publicerad 4 september 2019
Genrebild.
Genrebild.Foto: Vegard Wivestad, Grøtt

Division sex

Anderslöv–Gislöv 1–2 (1–0)

Annons

Anderslöv: Alexander Svärd Tillberg.

Gislöv: Leo Ek, Philip Nilsson.

Anderslöv inledde starkast i derbyt mot Gislöv. Alexander Svärd Tillberg gjorde 1–0 efter 20 minuters spel och resten av första halvleken var det hemmalaget som styrde.

– Det var mycket Anderslöv inledningsvis och de gjorde sig förtjänta av det målet de gjorde. Och de kunde faktiskt ha gjort något till innan halvtid, säger Martin Laneryd, tränare för Gislövs IF.

I andra halvlek tog Gislöv sig i kragen och lade om spelet lite för att kunna ta sig in i matchen igen. Enbart åtta minuter in i andra halvlek gör de 1–1 efter ett inlägg från Viktor Malmgren som Leo Ek lyckas nicka in.

– Jag tycker vi börjar bra, sen tappar vi helt enkelt. Vi springer inte lika mycket som vi har gjort de andra matcherna utan blir passiva i vårt spel, säger Håkan Isgren, tränare för Anderslöv.

– Vi gör en mycket bättre andra halvlek än första. Vi gör justeringar på små men betydelsefulla detaljer efter halvtidssnacket. Några meter här och där, hålla ihop det bättre och ge bättre understöd och bättre passningsspel, säger Martin Laneryd.

Gislöv vann derbyt med 1–2 efter att Philip Nilsson avgjort och Anderslöv förlorar alltså sin första match på tolv omgångar.

– Jag har väl egentligen väntat på den här förlusten, ju fler segrar man har ju närmre kommer man en förlust. Det är bara att bryta ihop och komma igen på söndag, säger Håkan Isgren.

Emma Severin
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons