Annons

George Doggart lägger av

Pingvins starke man, George Doggart, har fattat sitt beslut. Han slutar helt med rugbyn. - Jag har varit i klubben sedan 1991, har varit borta väldigt mycket och har tagit ett för stort ansvar för länge. Det här är rätt steg för mig. Nu ska jag ta hand om min dotter eftersom den här tiden får vi bara en gång i livet.
Sport • Publicerad 27 januari 2004

Redan i höstas aviserade George Doggart att han gjort sitt som assisterande förbundskapten och som spelare. Det fanns dock förhoppningar på att han skulle känna att suget på rugby var för stort och att han skulle vara med i truppen även i år. Men beslutet står fast och dessutom har han bestämt sig för att lämna allt arbete inom Pingvin RC. - Det var ett beslut som växte fram. Jag funderade länge men till slut måste ett beslut fattas och det gjorde jag i december. Jag har tänkt på om beslutet är rätt, jag kommer säkert sakna stämningen i omklädningsrummet, men jag måste tänka på min familj. Posterna som ordförande, tränare och spelare i klubben och dessutom i landslagsledningen blev för mycket. Nu vill han låta andra krafter ta över och han ser följande efterträdare: Som ordförande: "Sedan styrelsemötet för tre veckor sedan har jag inte hört något men förmodligen blir det Tapani Ståhl." Som tränare: "Geoffrey Sussum som ledde U 19-laget förra året. Vi har en tanke och det är att vi utvecklar våra ledare inom klubben." Som klunghalv: "Peter Svensson, David Gerdrup och Frank Jönsson där Peter ligger närmast till att ta över." På lördag har Pingvin årsmöte och då blir det klart vem som blir klubbens nye ordförande. George Doggart säger att han kan tänka sig att komma tillbaka och ta någon roll i framtiden. Men för en tid framöver ska han besöka Pilevallen och klubbhuset utan en enda uppgift mer än att vara stöd till klubben. - När jag går in för något så gör jag det ordentligt. Det sista året var ett helt fantastiskt år - vi tog guld med U 15, guld med damerna, guld med herrarna och så vann England VM. Det var ett år som man inte ville skulle ta slut och det var bara positiva upplevelser. Nu får George Doggart ägna tid åt familjen, huset och arbetet som gymnastiklärare på Köpingeskolan. Mikaela, 19 månader, får se mer av pappa framöver. - Jag ska se till att hon inte blir rugbyspelare, säger George med ett skratt.

Louise Voll Ercolino louise.voll.ercolino@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons