Annons

Gammalt spelsystem återupptas

Mycket talar för att TFF byter spelsystem mot Halmstad. 4-3-1-2 blir nygamla 4-4-2.
Sport • Publicerad 30 april 2012
Foto: 
Foto: Tomas Nyberg

– Det har varit tydligt att presspelet inte har funkat den senaste tiden och vi kommer närmare motståndarna med 4-4-2, säger Kristian Haynes.

TFF-tränaren Alf Westerberg är för ovanlighetens skull är hemlighetsfull om hur han ska formera laget.

Annons

– Vi har ingen anledning att bjuda motståndarna på mer information än nödvändigt. Det är viktigt för oss att vi kan få betalt för det vi har jobbat på de senaste dagarna. Kontinuitet är viktigt, det är utgångsläget man måste ha. Men ibland tvingas man möblera om, då finns inget att be för utan man måste göra förändringar, säger han.

– Vi behöver vara folkade på mittfältet, säger Kristian Haynes som känner sig trygg i med 4-4-2 sedan gångna säsonger.

– Egentligen gillar jag 4-3-1-2 med då gäller det att vi för matchen. När det ser ut som det gör nu behöver vi bygga bakifrån, säger han.

Oavsett om det blir 4-3-1-2 eller 4-4-2 är det klart att Magnus Andersson återvänder till sin gamla arena i ännu en ny roll.

– Visst är det lite speciellt att komma tillbaka till Örjans, man vill visa att man fortfarande håller, säger Andersson som fyllde 31 år i fredags.

Förra säsongen spelade han i samtliga positioner utom målvakt. Mot sitt gamla lag HBK går han troligtvis in på sin tredje position under superettans första fyra matcher.

Ibrahim Koroma är skadad och Magnus Andersson blir med största sannolikhet TFF defensiva ankare mot Halmstad. Koroma är en kraftfull spelare som skulle komma väl till pass mot HBK som spelar rakt, enkelt och fysiskt med två tunga forwards. Mycket just på kraft.

– Visst kan vi behöva tyngd men man får hitta andra sätt att vinna bollen. Vi bör ju vinna kampen på mitten, säger han.

4-4-2 tycker Magnus känns rakt och tryggt och samarbetet med Kristian Haynes likaså.

– Vi vet var vi har varandra, Haynes har fler offensiva kvaliteter än mig så jag får nog ta det mer defensiva uppgifterna, säger Magnus Andersson.

Annons

Både Andersson och Haynes tycker att laget har underpresterat de inledande matcherna i superettan.

Och det rejält. Förra årets fiasko kombinerat med ett ovant favoritskap har varit besvärande för laget.

– Ryggsäcken från förra säsongen är svår att göra sig av med och har varit tung att bära, säger Kristian Haynes.

– Jag tycker inte vi kommer upp i nivå och det smyger alltid in en osäkerhet när man inte vinner, säger Magnus Andersson.

– Vi vet vad vi kan prestera men vi har inte fått ut det och det är frustrerande. En seger och lite kontinuitet skulle betyda väldigt mycket, säger Haynes.

Magnus Andersson är lika segersugen som sin mittfältskollega:

– Får vi bara en vinst så tror jag mycket skulle släppa.

Christian Abrahamsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons