Annons

Gamla skulder spökar för Tif Vikings

Ishockeyklubben Tif Vikings dras med ekonomiska problem. "De skulder vi drog på oss för 20 år sedan utarmar oss hela tiden", säger ordföranden Hans Dahlbom.
Sport • Publicerad 28 juni 2007

Bland annat har klubben haft ett underskott på sitt skattekonto på sammanlagt 38 000 kronor.

– Det är aldrig bra att hamna i ett register, självklart inte, men vi får kämpa med likviditeten hela tiden, säger Vikings ordförande Hans Dahlbom som gör gällande att skatteskulderna nu är betalda.

Annons

Dessutom har klubben en ansökan om betalningsföreläggande mot sig. En fotofirma kräver klubben på 32 670 kronor.

– En affär som inte har skötts regelrätt. Vi har valt att bestrida och vill att han ska sänka sin fordran. Väljer han att gå till tingsrätten får vi ta den fajten.

Tif Vikings ekonomiska problem är inte nya. Tidigare har klubben bland annat släpat efter med ersättning till spelarna. Problemen härrör från tiden då Trelleborg var farmarklubb till Malmö IF.

– Trelleborg fick låna 6-7 spelare från Malmö och på den tiden följde lönekostnaderna med. För att kunna betala lönerna tog klubben lån på två miljoner kronor, berättar Hans Dahlbom.

Dessa lån amorterar Vikings fortfarande av.

– Vi är nere kring 600 000 kronor vid det här laget, säger Vikings ordförande.

Nyligen tvingades klubben skjuta upp sitt planerade årsmöte.

– Det var lite strul med den ekonomiska sammanställningen. Vi hoppas kunna ha årsmötet så snart som möjligt, när vi fått klart med bokslutet. Jag tror vi kommer att landa kring ett nollresultat, säger Hans Dahlbom.

Björn Gustavsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons