Annons

Fysik och rugby – Minnas mål

Brytningstider. Hon har tagit studenten och rugbyn har inte varit prioritet nr. 1 i vår. För Pingvin är det halvtid i första säsongen tillsammans med Malmö RC. Minna Ahlström berättar om det som har varit och om det som ska komma.
Sport • Publicerad 9 juli 2008
Efter plugget. Första sommaren "i frihet", Minna Ahlström jobbar i veckorna och spelar rugby på helgerna. I höst är planen att se andra saker en Trelleborg. BILD: CLAES NYSTRÖM
Efter plugget. Första sommaren "i frihet", Minna Ahlström jobbar i veckorna och spelar rugby på helgerna. I höst är planen att se andra saker en Trelleborg. BILD: CLAES NYSTRÖMFoto: 

- Det har gått bra. Vi har spelat ihop oss mer och mer, säger Minna Ahlström om första säsongen i tillfällig fusion med Malmö.

Men hon medger också att inställningen inledningsvis var lite trevande.

Annons

- I början var många skeptiska. Lite fördomsfullt sådär. Men till och med de som var positivt inställda har blivit överraskade över hur bra det har funkat.

En anledningtill den goda stämningen är enligt Minna en sån enkel grej som omväxling. Varannan onsdag tränar lagen hos varandra och det ger variation.

Resultatmässigt är säsongen inget att yvas över. Malmö/Pingvin har visserligen tagit sig till elitserien från Allsvenskan syd, men med sig till höstsäsongen har man bara två poäng. En semifinalplats är inom räckhåll men långt ifrån given.

- Lagen från norrserien är bättre. Mot Enköping har vi nog inte en chans, där gäller det mest att hålla nere siffrorna, analyserar Minna.

Favoriterna i serien är Göteborg och Enköping. Traditionellt starka Exiles från Stockholm är sämre i år. Minna hoppas att egna laget kommer att bli allt bättre i och med att man har lärt känna varandra nu.

För Minna Ahlströmhar året handlat om mycket annat än rugby. Hon befinner sig på en plats i livet då man gör stora val inför framtiden. På gymnasiet har hon läst sista året på naturprogrammet och det har känts viktigt. Framöver ser hon fortsatta studier i fysik.

- Det tilltalar mig, man räknar mycket och... det förklarar allting.

Nu i sommar jobbar hon i en färgfabrik och hon har just tagit truckkort. Tanken är att ha råd med en långresa innan hon går vidare med studierna. Jorden runt, från och med i höst. Med stopp i USA och Australien bland annat.

Men rugbyn då?Minna Ahlström har djupa rötter i Pingvin. Både mamma och pappa har spelat där och hon har tillbringat betydande delar av sitt liv uppe på Pilevallen.

I vintras togs hon ut i en stor landslagstrupp inför EM i maj. Men under våren skadade hon axeln och EM-chansen rann bort. Allvaret finns dock kvar.

Annons

- Landslaget är absolut något jag kommer satsa på i framtiden. Kanske inte i år eftersom jag vill ut och resa.

Även Pingvin kan räkna med Minna framöver. Planen är att studera i Lund, men "Lugi är inte ett alternativ", försäkrar hon. Men rugby är ett självklart sådant.

- Det är jättekul. Jag lär mig hela tiden och atmosfären går inte att jämföra med andra sporter. Det är alltid positivt och familjärt. I fotboll, som jag spelade innan, där hatar man sina motståndare. I rugby bjuder man sina motståndare på middag efter matchen.

En målsättningmed Pingvins samarbete med Malmö var att göra rugbyn starkare i Skåne, från det att båda klubbarna haft problem att få ihop fullt lag till matcherna. Framgångar i stil med ett SM-guld skulle kanske få effekt men dit är steget ännu långt.

Minna Ahlström hoppas laget kan sluta trea i elitserien i år. Hon tror också att samarbetet kommer sträcka sig längre än innevarande säsong.

- Inget är bestämt, men det skulle bara vara kul. Ge det ytterligare ett år - så vi kan bli ännu bättre.

Markus Karlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons