Annons

Fyrstads bjuder på derby

Årets fyrstadsbrottning arrangeras runt om i landet i dag och de båda Söderslättsklubbarna BK Starke och Hököpinge BK brottas denna gång i samma grupp.
Sport • Publicerad 14 november 2009

TRELLEBORG. Fyrstadsbrottningen tillhör klassikerna inom svensk idrott överhuvudtaget och även om den tappat mark senaste decenniet, så verkar deltagarantalet ändå ha ”landat” nu. Det innebär 35 startande föreningar och dessa är fördelade på nio grupper, där C4 gäller för Starke och Hököpinge. Den avgörs i Åstorp, där Björnekulla står som arrangör.

Även om alltså 35 klubbar är anmälda har Skånebrottningen anledning till oro, eftersom det är här det stora tappet finns. Tillbaka i tiden fanns fyrstadslag i nästan varje större samhälle och nu är antalet Skåneklubbar nere i 14. Då samarbetar dessutom Osby och Karlshamn, samtidigt som det ena Skånelaget består av enbart veteraner och kallas också därför för Team Veterans.

Annons

– Jag tror vi har en god chans att ta hem gruppen även om fyrstads endast omfattar sju viktklasser, där 70 och 78 kg-klasserna är borttagna. Normalt är dessa våra kanske bästa klasser i seriebrottningen men, som sagt, det kan gå vägen ändå, menar Starkeordföranden, Roger Andersson.

Roger ser Björnekulla som värste konkurrent till gruppsegern men samtidigt säger han så här:

– Man vet aldrig vad Nordström i Hököpinge har fått ihop för gäng!

Hököpingeordföranden Kenneth Nordström presenterade redan förra fredagen ett nyförvärv och det var Johan Revesz som gjorde comeback som brottare, efter att enbart ha sysslat med fotboll (i IFK, Skegrie och Östra Torp) de senaste åren. Johan gjorde ett bejublat inhopp i segermatchen i serien mot Malmö Tigers.

Samtidigt med fyrstads arrangeras årliga Nilsson Cup i Svedala och även där finns Starke på plats – med ett gäng ungdomar.

Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons