Annons

Fyra IFK-medaljer vid Världsungdomsspelen

Lukas Odell kom inte över 1,75 i höjd på träning i förra veckan. Men när det verkligen gällde i Världsungdomsspelen i helgen slog han till med 1,93 " nytt personbästa " och tog guld i P15. "Det är lättare att tända till när det är stora tävlingar", säger han.
Sport • Publicerad 5 juli 2005

Förmågan att prestera som bäst när det gäller som mest är guld värd " inte minst i idrottens värld. I IFK Trelleborg finns det flera unga idrottare som har den förmågan. Det bevisade de i Världsungdomsspelen i Göteborg i helgen.

Pernilla Nilsson vann silver på 200 meter i F13 på tiden 26,26 " nytt personbästa.

Annons

Isabella Lendt vann guld i kula (F14) med en stöt på 11,48 och tog brons i längd med ett hopp på 5,30 " nytt personbästa.

Mattias Green fixade ett silver i P17:s höjdtävling med ett hopp på 1,96 " nytt personbästa.

Lukas Odell " se ovan!

Mattias Green har haft det tufft utomhus hittills i år men fick till det i Göteborg. Precis som höjdkollegan Lukas Odell menar han att det var tävlingen dignitet som blev lyftet.

– Det var härligt att hoppa så högt just där, jag är mycket nöjd. Att den två år yngre Lukas närmat sig på senare tid tycker han bara är skoj.

– Det är mycket roligare när man är två, säger han och får medhåll av Lukas:

– Vi sporrar och lär av varandra, det är det vi måste göra.

Inför säsongen satte Lukas upp som mål att hoppa högre än sin egen längd och den 1,92 långe 15-åringen har med sitt 1,93-hopp alltså klarat det redan.

Segern i Göteborg smäller högt, inte minst med tanke på att han misslyckades på inne-SM i vintras.

– Jag tror att detta är det roligaste hittills. Extra skönt eftersom jag hoppade uruselt (1,70) på SM och det känns bra att jag fick visa att jag kan. Men Lukas är en stor friidrottstalang och att det verkligen blir höjdhopp han satsar på i framtiden är inte säkert.

Annons

– Jag fick testa 400 meter i en seriematch och det var bland det roligaste jag gjort.

Tiden han gjorde då, 53,91, är riktigt konkurrenskraftig.

– Jag har inte bestämt riktigt vad jag vill satsa på, jag vill låta det gå något år till.

En annan stor IFK-talang är Isabella Lendt, 14, och i Världsungdomsspelen tog hon guld i kula med en centimeters marginal!

– Det kändes mycket bra. Jag hade otur i lördags då jag missade finalen i spjut med en centimeter men jag fick igen det i kula, säger Isabella som tog sitt femte guld i Världsungdomsspelen, de andra fyra vann hon 2003.

Övriga IFK:are som tävlade i Göteborg var: Anders Dahl, Viktor Malm, Lina Sjölin, Patricia Wiedel, Nathalie Sterckx och Axel Odell.

Jonas Gustafsson

Världsungdomsspelen

Sveriges största friidrottstävling.

I helgen gjordes 7 000 starter vilket var nytt rekord, trots att de allra yngsta klasserna strukits till i år.

I helgen deltog idrottare från elva länder.

Friidrott Trelleborg
Friidrott Trelleborg
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons