Fyra IFK-förluster " ändå bra spel

IFK Trelleborg gick in i Allehanda Open med en lång segerrad i ryggen. Ut kom man med fyra raka förluster " men minerna var inte sura för det. Motståndet var stenhårt.
Sport • Publicerad 29 augusti 2005

I fredags spelade IFK oavgjort mot det norska elitlaget Runar och förlorade knappt mot det danska elitlaget Ringsted. Det gav en plats i kvartsfinal och där väntade Fredricia, ett danskt elitserielag.

Danskarna vann matchen med 25"21 (12"8) men IFK bjöd bra motstånd.

– Med lite flyt hade vi kunnat vinna den matchen, men det är mycket tillfälligheter som avgör, säger IFK:s handbollsordförande Lars Åberg. Nu blev det spel om placeringarna fem till åtta i stället och där blev det förluster mot Team Helsinge med 31"38 (15"15) och mot Ystads IF på straffar, detta efter 22"22 vid full tid. IFK slutade därmed åtta i turneringen. Vann gjorde Århus som slog Ajax med 34"28 i den heldanska finalen.

– Jag tycker att det rakt igenom varit bra matcher för våran del. Resultaten blev ungefär som man hade anledning att förvänta sig. Vi spelade bra mot kvalificerat motstånd och sedan hade vi väl inte riktigt turen på vår sida heller, säger Lars Åberg som tycker att matchen mot det danska elitserielaget Team Helsinge var den enda där IFK föll ur ramen något.

– Det var nog resultatet av en mental svacka. Vi höll dem stången länge och hade 24"24 men då brände vi några frilägen.

IFK är inne i en tuff period av träning och matchande just nu. Fyra matcher förra helgen och fem den här helgen.

– Det är jävligt tufft. Men vi ska inte klaga. Det ger råg i ryggen att se att vi kan stå upp mot så här bra lag. IFK har gjort en rad intressanta värvningar och några visade positiva takter i Ystad.

– Kim Johansson visar verkligen att han är en man för laget. Mattias Persson var en av våra bästa förra helgen men var inte riktigt lika vass den här helgen. Men han kommer definitivt att fylla luckan efter Niclas Ljungqvist på kanten, säger Lars Åberg som också imponerades av en av de spelare som kom till IFK för ett år sedan.

– Jag vill utnämna Ken Berkowitz till turneringens bästa målvakt, säger Lars Åberg.

Framåt stod Kim Johansson för 32 av IFK:s mål under helgen.

Jonas Gustafsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.