Annons

Fusket ingen isolerad företeelse

Allehanda informerade i går om en ungdomsledare inom IFK som manipulerat med matchrapporter och det visar sig att det inte handlar om en isolerad företeelse. Såväl föräldrar som ungdomar har hört av sig och så här säger en mamma - som vill vara anonym:
Sport • Publicerad 27 maj 2003

- Det har tyvärr förekommit många gånger och vi föräldrar har påtalat det olämpliga. Så långt Allehanda har hunnit kontrollera förekom minst två ytterligare manipuleringar i enbart den aktuella laguppställningen i matchen mot Ängelholm. En av spelarna blev utvisad i föregående match mot Eskilsminne men spelade - trots automatisk avstängning - i ett annat namn och en av målskyttarna hette också något annat i laguppställningen. Redan i går kväll samlades man i fotbollssektionens styrelse, för att reda ut problemen och man tog där viktiga beslut som skall förhindra liknande övertramp i framtiden. Så här säger ordföranden, Bo-Lennart Nilsson: - Vi kommer att gå ut med en information till samtliga ungdomsledare, vad som gäller och vi kommer att gå igenom samtliga matchrapporter bakåt och dessutom kommer vi att kolla upp alla licenser. I första hand när det gäller P15/16. Sent i går kväll fick ungdomssektionens ordförande, Lars-Christer Nilsson, kontakt med aktuell ledare och denne fick då också besked om att han inte längre har sektionens stöd som ledare. Bo-Lennart Nilsson är noga med följande: - Vi ser så klart även en personlig tragedi i avslöjandet och vi kommer så klart att gå in och stötta, där det behövs. FOTNOT: Allehanda har sökt IFK-ledaren - utan att lyckas - när det gäller fusket med personuppgifterna gällande utespelarna.

Sigge Hansson sigge.hansson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons