Annons

Fritz tränar in i det sista

I måndags fick Fredrik Fritz Persson beskedet att han med stor sannolikhet har en korsbandsoperation att vänta. På tisdagen tränade han med tipselitlaget. "Det gäller att utnyttja tillfället", säger han. Samtidigt är Fritz agent frågande till hur TFF skött situationen.
Sport • Publicerad 13 juni 2007
Om två veckor får Fritz det definitiva beskedet om han behöver korsbandsopereras. Under tiden tränar han. @08 Bildbyline:Bild: Martin Falkenby
Om två veckor får Fritz det definitiva beskedet om han behöver korsbandsopereras. Under tiden tränar han. @08 Bildbyline:Bild: Martin FalkenbyFoto: 
Imponerar på träning. Men Fredrik Fritz Perssons agent Jörgen Frisk är tveksam till om det är rätt att målvakten tränar när han är skadad.
Imponerar på träning. Men Fredrik Fritz Perssons agent Jörgen Frisk är tveksam till om det är rätt att målvakten tränar när han är skadad.Foto: 

Efter måndagens besked som talar om korsbandsoperation och åtta månaders frånvaro från fotbollen valde Fredrik Fritz Persson att träna med tipselitlaget.

TFF:s juniorer hade avslutsövningar och klubbens förstemålvakt fick beröm för sina räddningar och sin pondus.

Annons

– Det gäller att utnyttja tillfället. Jag har kanske bara tre veckors fotbollsträning innan jag blir borta en längre tid, säger 24-åringen.

Ändå, det verkar vara en riskfylld aktivitet när knät inte är som det ska.

– Jag sätter själv gränserna om jag ska ut och plocka en boll eller inte. Jag kan också avsluta passet när jag vill.

– Jag vill komma tillbaka i bättre form än jag var i innan jag blev skadad. Vid titthålsoperationen kanske läkaren plocka ut någon bit och så är det bra igen. Blir det korsbandsoperation sägs det att jag blir borta i åtta månader, men jag satsar på att vara tillbaka inom sex. Målvakten har faktiskt imponerat under de senaste träningspassen. Det har till och med ansetts att han skulle kunna spela matcher med tipselit, närmast i DM.

– När jag hörde det satte jag stopp, säger TFF:s sjukgymnast Peter Andersson som också är rädd att Fritz tar i mer än nödvändigt på träningarna.

– Men samtidigt är hans knä instabilt och det får inte exponeras så att knät viker sig. Då kan han få skador på menisken och brosk.

Jörgen Frisk, agent till Fritz, anser att det finns tveksamheter när det gäller hur TFF agerat rent medicinskt.

– Ju snabbare en skadad spelare kommer i vård desto bättre är det och det här har ju tagit tid. När han fick så ont så borde det vara ett tecken på att något inte riktigt stämde. Att han tränar låter inte bra i mina öron, men jag är ju amatör på det medicinska området. Jörgen Frisk påpekar att han inte vill kritisera TFF.

– Men samtidigt har jag undringar och vi kommer avvakta vad Fredrik Nyqvist säger efter titthålsoperationen.

Agenten utesluter inte att någon form av ekonomiska krav kan komma att ställas gentemot TFF framöver.

Annons

– Inte som det ser ut i dag, men han skadan kan ju ha förvärrats av att han tränat trots att man inte vetat vad som varit fel, säger Frisk.

Peter Andersson slår ifrån sig när det gäller hanteringen av Fritz skada.

– Vi har inte resurser så att vi kan skicka spelare till någon privatklinik i Stockholm eller Göteborg, utan är hänvisade till det allmänna sjukvårdssystemet.

– Och det har inte tagit så lång tid, tvärtom fick vi tidigt in honom för magnetröntgen, säger Peter Andersson.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons