Annons

"Fritz" till Danmark utan tillstånd

TFF-målvakten Fredrik Persson (bilden) gjorde tre träningspass med danska Ålborg förra veckan. Detta utan TFF:s tillåtelse. "Jag ville visa upp mig", säger Fritz.
Sport • Publicerad 23 november 2005

Fredrik Persson har inte hittat någon fast adress efter succésäsongen 2004.

Det var då han på kort tid i tur och ordning:

Annons

Lånades ut till MFF.

Lämnade TFF.

Nobbade MFF.

Skrev på för TFF.

Lånades ut till Kongsvinger. Nu är han åter i Trelleborg, men livet i kappsäck har han blivit van vid.

I förra veckan tränade han med danska elitklubben Ålborg, något som TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson inte fick reda på förrän efteråt.

– Han åkte inte till Danmark med vårt godkännande. Nu är han i och för sig Kongsvingers spelare året ut, det är de som betalar hans lön.

Men borde inte Fritz ha kontaktat er först?

– Jo, det tycker jag verkligen, säger Lasse Larsson.

Fredrik Persson säger till TA-sporten att han gick upp till TFF-kansliet innan han åkte till Danmark.

Annons

– Jag var uppe och sa några ord, det var ingenting med det. Lasse var inte där och i förra veckan var han sjuk.

Fritz tycker själv inte att det hans agerande är så märkligt.

– Jag vet ju inte vad som händer. Jag vet inte vad Trelleborg vill och det här var ju ingen provträning i sig. Det var ett bra sätt för mig att få erfarenhet och dessutom kunna visa upp mig. Tränaren Erik Hamrén, tidigare AIK och Örgryte, uppges vara nöjd med vad målvakten presterade.

– Jag gjorde intryck och själv tyckte jag det var lärorikt.

Om det blir spel i TFF framöver vet han inte.

– Jag vet ju inte vad som händer. Jag sitter här och väntar på att Richard (Richardsson) ska bestämma sig. För tillfället kan jag bara hålla mig i form.

Vad vill du då?

– Jag har inte tänkt så mycket på det. Jag får se vilka möjligheter som finns. Jag siktar högt och så får man se var man landar. Jag har aldrig tackat nej till TFF som klubb. Det enda är att jag, liksom alla andra spelare, vill spela så högt upp som möjligt.

På måndag inleder TFF sin försäsongsträning. Då finns Fredrik Persson, som har kontrakt med TFF till sommaren, på plats.

Martin Falkenby

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons