Annons

"Fritz" räds inte konkurrens

TFF-målvakten Fredrik "Fritz" Persson säger att den målvakt som snart väntas förstärka TFF får vara beredd på att "nöta bänk". I Indoor Challenge i Söderslättshallen är Fredrik en av nyckelspelarna i TFF.
Sport • Publicerad 15 januari 2004

En av TFF:s bästa hittills under den korta men intensiva inomhussäsongen är målvakten Fredrik "Fritz" Persson, snart 21. När några av Öresundsregionens bästa lag, plus Elfsborg, gör upp i Indoor Challenge i Söderslättshallen är det mycket på "Fritz" det hänger för hemmalagets del. Själv konstaterar han att spelet inomhus passar honom bra. - Jag är stor och har bra reflexer, det har jag nytta av, säger han. Att spela inomhus har inte mycket att göra med den fotboll som spelas utomhus på gräs, det tycks vara en allmänt utbredd uppfattning bland spelare och ledare. Men det betyder inte att det inte finns poänger, menar Fredrik. - Det är inte många spelare på planen (fem inklusive målvakt) men de som spelar måste ta ansvar på samma sätt som ute. På det sättet ger det en del. Dessutom utvecklar vi mottagningsspel, passningsspel och rörelse, säger han. I inomhusturneringen i Hamburg i förra veckan nådde TFF finalen, som förlorades mot Team Croatia med 1-4. På hemmaplan ska det gå ännu bättre är det tänkt, detta trots att motståndet är knallhårt. I TFF:s grupp finns Landskrona BoIS och de regerande danska mästarna FC Köpenhamn. FCK som med vinsten i Nackas Minne i onsdags visade att inneformen är på topp. - Vi går ut för att vinna, det är självklart, annars hade vi inte ställt upp. Sedan är det ju bra prissumma (100 000) också, säger TFF-målvakten. Sedan Björn Levin lämnat TFF är Fredrik Persson den enda kontrakterade målvakten i A-truppen. Den senaste veckan har han haft sällskap av provtränande Richard Richardsson och nästa vecka kommer amerikanen Zach Wells för provträning. Hur ser du på situationen? - Det är lite fundersamt, man vet ju inte vem det blir. Dembo Tourray är fortfarande aktuell hörde jag och nu är ju Richard här och snart kommer han från USA. Det är svårt när man inte vet men jag försöker koncentrera mig på min uppgift. - Men jag hoppas att han som kommer vill nöta bänk för det är vad han kommer att få göra. Jag tänker inte släppa den här platsen i från mig. Hur bra vill du att han som kommer ska vara? - Han ska vara sämre än mig. Men jag vet att om han är bättre får ju jag se till att jag blir bättre. 2003 blev Fredrik Perssons genombrott. Han var med och förde upp TFF i allsvenskan och blev dessutom uttagen till U21-landslaget. Vad förväntar du dig av 2004? - Jag vill bli bättre på allt, och så vill jag att vi ska hänga kvar i allsvenskan. Jag koncentrerar mig i första hand på TFF. Allt som har med landslag att göra ser jag som bonus, det går inte att gå omkring och tänka för mycket på något som kanske inte inträffar.

Jonas Gustafsson jonas.gustafsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons