Annons

Fritz: Jag är redo för allsvenskan

Sport • Publicerad 24 maj 2008

Johan Dahlin, Marcus Sahlman, Richard Richardsson... TFF letar målvakter på flera fronter. Samtidigt känner Fredrik Fritz Persson att han "fit for fight".

– Jag tycker personligen att jag är redo att spela match i allsvenskan.

Annons

När övriga i laget har semester tränar Fredrik Persson extra under målvaktstränare Jan Ericsson. Han känner inget i sitt korsbandsopererade knä.

Fritz har gjort sex matcher i år i tipselit- och U21-serien och säger att han känt sig redo för allsvenskan ett bra tag.

– Själv tycker jag det. Janne tycker det fattas lite i spänsten fortfarande innan jag är hundra procent. Det blir till att specialträna det nu, säger han. Samtidigt som Fritz lämnar klartecken letar klubben ny målvakt till den allsvenskan omstarten.

I veckan hade Fredrik Persson ett möte med klubbdirektör Lasse Larsson om sin framtid i klubben.

–Det var inga klara besked. Vi pratade igenom hur min situation ser ut och det var skönt att höra att man inte är helt avskriven. Jag vet att jag har chansen, det känns skönt.

Hur ser du på att klubben vill värva andra målvakter?

– Det är som det är. Jag kan förstå om klubben ser sig om efter alternativ om de inte vet hur det blir med mig.

Ditt kontrakt går ut med TFF efter säsongen. Hur ser du på framtiden?

– Som fotbollsspelare handlar det alltid om att göra sitt bästa för att få kontrakt. Min stora huvudbry nu är att få spela matcher, inte var jag ska spela nästa säsong.

Fredrik Persson är fast besluten om att göra vad han kan för att återta platsen som TFF:s nummer ett mellan stolparna.

Annons

– Om jag spelar eller inte är ju inte mitt beslut, men jag känner att jag kan gå in och göra en allsvensk match, säger han.

Nu återstår att övertyga tränarparet Tom Prahl och Alf Westerberg om den saken.

Björn Gustavsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons