"Fritz" hjälte på Råsunda

När slutsignalen gick på Råsunda strax före klockan 19 i går kväll utbröt en massiv visselkonsert på nationalarenan. 0-0 var inte alls vad de drygt 14 000 åskådarna hade räknat med.
Sport • Publicerad 19 april 2004
ARKIVBILD: CLAES NYBERG
ARKIVBILD: CLAES NYBERGFoto: 

På förhand vilade ju ett blytungt favorittryck på hemmafavoriterna. Men för TFF var förstås en poäng borta mot AIK något av en seger. - Det är väl först nästa gång (Landskrona hemma) vi har mer än en teoretisk chans att ta en trepoängare. Det här är ju bara bonuspoäng, säger Fredrik "Fritz" Persson, TFF-målvakten som agerade räddande ängel vid ett flertal tillfällen. Det hela utvecklade sig till något av en revansch för 21-åringen. Han har varit ifrågasatt på sina håll och hans tidigare erfarenhet av allsvenskt spel i Stockholm är inget vackert minne, borde inte vara i alla fall. 2001 fick han nämligen ersätta Pål Lundin mot Hammarby på Söderstadion och började med att släppa in ett kanonskott från Johan Andersson (årets mål) direkt i matchinledningen. Sedan fick han gult kort och när slutsignalen gick hade han släppt in tre bollar till. - Det var väl det att man var ung och väldigt inspirerad för jag blev inte alls knäckt av den matchen, jag kände bara att jag ville lära mig mer, säger han. Och sett till insatsen i går har han hunnit lära sig en hel del sedan dess. Det blev bara en poäng men Fritz var en vinnare på Råsunda. - Jag var ifrågasatt inför superettan precis som inför i år och därför är det skönt få en bra början på serien. Fritz agerade stabilt hela matchen och gjorde inte ett misstag och vid ett par tillfällen han fick briljera ordentligt. I den 29:e minuten kom AIK:s Daniel Hoch helt fri till vänster i Trelleborgs straffområde. - Första tanken var att jag bara skulle göra mig stor. Det ser ut som att han ska driva bollen men så ser jag att han lyfter foten och då stannar jag upp och lyckas täcka skottet. I den 52: minuten får AIK-inhopparen Kwame Quansah till en till synes perfekt cykelspark som Fritz reflexräddar på linjen. - Det känns jätteskönt att få göra den räddningen och det var en jättefin prestation av honom att få till den, säger Fritz som inte har några problem med att sätta in matchen i karriären. - Absolut min bästa match! TFF-tränaren Ulf Larsson konstaterade: - Fritz visar att han håller i allsvenskan. I första halvlek hade han ett dånande Black Army (AIK-klacken) bakom sig men det lät han sig inte heller störas av. - Bara roligt! Det är en underbar klack, otroligt inspirerande att ha dem i ryggen, även om de hatar en. "Vi skänker Skåne till Danmark", skanderade Black Army. Fullt förståeligt ur deras synvinkel. I går kostade det stockholmarna två poäng att Skåne ligger i Sverige.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.