Annons

"Fritz" framtid osäker

TFF:s bäste spelare kan göra sin sista säsong med klubben. Fredrik "Fritz" Perssons kontrakt går ut och han vill inte skriva på förrän det är klart om TFF spelar allsvenskt även nästa år. I maj fick han ett kontraktsförslag som han inte svarat på.
Sport • Publicerad 12 augusti 2004

I Aftonbladet i tisdags förklarade målvakten att han inte följer med TFF till superettan igen: - Mitt kontrakt går ut i år. Jag är inte inbtresserad av att spela i lägre divisioner i framtiden. Nu är Fritz mer försiktig. - Skälet till att jag inte skrivit på är att jag vill fokusera på fotbollen. Jag vill inte gå in i diskussion med klubben om pengar i det läget vi befinner oss i nu. Jag har precis börjat diskutera med min agent (Martin Klette) om hur vi ska arbeta framöver och vill ha det klart innan jag tar ställning till TFF:s kontraktsförslag. Men om TFF spelar i superettan nästa år, vill du vara kvar i klubben då? - Vi får se hur det blir med den saken. Det lär inte hända och då är det onödigt att ta ställning till det nu. Fredrik Persson är övertygad om att TFF tar tillräckligt med poäng under de elva omgångar som återstår av serien. - Moralen i laget är så bra och fortsätter vi bara att nöta så ska det gå vägen. Vi spelade bra mot Malmö och gjorde två mål på dem, det är bra. I TFF-ledningen uttrycks en stor uppskattning vad gäller Fredrik Perssons spel i målet. Men efter att kontraktsförslaget lämnats har klubben valt att ligga lågt. - Fritz har hänvisat till sin agent och då tyckte vi att det är lika bra att vänta. Han är en av allsvenskans bästa målvakter men försvinner han har vi två väldigt duktiga målvakter i Richard Richardsson och Niklas Jeppsson, därför är det ingen större katastrof om Fredrik väljer att gå, säger TFF:s sportchef Jonas Brorsson. Om Fredrik Persson byter klubb får TFF en ersättning i form av ett utbildningsbidrag, det handlar om ett par hundra tusen kronor. Av spelarna i TFF:s trupp är det nästan en tredjedel som har kontrakt som går ut efter säsongen. - Vi försökte förlänga med Kristian Haynes i vintras men då kom vi inte överens, säger Jonas Brorsson. - Nu ligger vi lågt, vill veta vilken division vi spelar i nästa säsong. I och med att Bosmanreglerna gäller även i Sverige nu, alla över 23 år går gratis, så kommer det bli oerhört många spelare på marknaden. Jag är inte speciellt orolig.

Martin Falkenby martin.falkenby@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons