Annons

Fritz befarar det värsta efter ny skada

Fredrik Persson räddade TFF från förnedring mot Malmö FF. Det kan ha kostat honom karriären. ”Himmeln är svart nu”, säger 27-åringen.
Sport • Publicerad 2 maj 2010
Foto: 

Fredrik Persson öppnade Skånederbyt på Swedbank Stadion med flertalet klassräddningar. Fotparaden på Guillermo Molins friläge och enhandsräddningen på Jiolan Hamads skott i första halvlek tillhörde de vassaste.

– Jag gjorde en del bra räddningar. Det var skönt eftersom jag fått kritik för att ha släppt in många mål. Skönt att få visa, säger Fredrik Persson som rankar matchen mot MFF som årets bästa tillsammans med Häcken borta.

Annons

TFF-målvakten fick idel lovord av lagkamraterna, blommor av matchvärden och fyra palmer av TA-sporten i betyg. Utrusningen i den 72:a matchminuten kan dock ha satt stopp för Fritz framfart för lång tid framöver.

– Det kommer att ta tid det här. Det kändes precis som när jag drog av vänster knä, säger Fritz som syftar på matchen mot Brommapojkarna 2007 när korsbandet i hans vänstra knä gick av.

Vill det sig illa kan matchen mot Malmö FF ha varit karriärens sista.

– Då avslutade jag åtminstone bra, säger en nedstämd Fredrik Persson.

Det var i duell med MFF:s kvicke Daniel Larsson som Fritz fick en vridning i knäet.

– Jag kommer först och får undan bollen, då sparkar han på min fot istället för på bollen. Både foten och knäet fick en vridning. Det kändes som om något inte var helt där inne, säger Fredrik Persson som är ganska övertygad om att korsbandet i höger knä gått av.

TFF:s sjukgymnast Peter Andersson vill dock inte dra några förehastade slutsatser.

– Man vet aldrig, vi kan inte föregå magnetröntgen. Det är bara att hoppas att Fritz har fel, säger Andersson.

När Fredrik Persson lämnade planen i den 78:e matchminuten stod det 1–0 till MFF efter ett drömmål av Jimmy Durmaz i den 24:e matchminuten. När den allsvenska debutanten Carl Wachtmeister lämnade planen hade Guillermo Molins fastställt slutresultatet till 2–0.

TFF-debutanten kunde inte skyllas för målet men såg inte helt säker ut när han äntrade planen.

Annons

– Jag var inte riktigt uppvärmd så det blev en krock med Abelsson direkt. Sen stod jag nära klacken och fick skrika för kung och fosterland vid en utboxning.

TFF:s tredjemålvakt är dock övertygad om att han är beredd att axla rollen som förstemålvakt mot Mjällby på torsdag.

– Vi är tre riktigt bra målvakter så chansen kommer oftast när någon blir skadad. Men det har känts riktigt bra på träningarna och ska absolut bli spännande.

Innan Carl Wachtmeister lämnade Swedbank Stadion önskade Fritz honom lycka till i nästa match. Då vill TFF–målvakten se fortsatt jävlar anamma i killarna.

– Förhoppningsvis håller den dåliga trenden på att vända nu. Vi får bita ihop. Från och med nu får det kosta blod svett och tårar. Jag har tagit min beskärda del av det, nu får någon annan ta nästa grej, förhoppningsvis utan att skada sig, avslutar Fredrik Persson.

Johan Svansjö
Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons