Annons

Fritt fram för Magnus Hägg

Trelleborgaren Magnus Hägg, tillsammans med kartläsaren Kristian Lindberg, stod som segrare i årets rallycup för B-förare. Magnus har vunnit fem av säsongens deltävlingar.
Sport • Publicerad 26 oktober 2010

TRELLEBORG. – Det har verkligen gått över förväntan i år. Enda riktiga problemet var i Växjö, där växellådan pajade, summerar Magnus rallyåret som gått.

Sammanlagt har Magnus och Kristian deltagit i åtta deltävlingar. I fem tävlingar har paret stått som segrare i den fyrahjulsdrivna bilen av märket Subaru med tillägget Impreza.

Annons

– Vi hade lite elektronikproblem under våren och det krävde mycket jobb. Det gäller att börja kontrollera varenda kabel i ena ändan av bilen och sedan fortsätta genom hela bilen och det kräver mängder av tålamod. Ibland tror man att problemet är löst men så är det inte alltid.

När Magnus Hägg får chans att plocka fram en av alla tävlingar som han minns från året nämner han direkt TV-svängen i Hörby.

– De senaste åren har vi kört runt två gånger och kört sönder växellådan en gång och därför kändes det riktigt, riktigt bra att vinna klassen i år och sluta som totalsjua där.

Nu väntar vintervila vilket i sin tur innebär en rejäl genomgång av alla grejor i rallybilen men det gäller inte motorn.

– Nej, vi ska bygga en helt ny motor som vi hoppas ska ta oss fram till att bli A-klassförare.

Segern i B-förarcupen handlar inte bara om äran utan det handlar i högsta grad om penningpriser. Dock inte i kontanter.

– Segern ger oss fria starter under nästa år till samtliga tävlingar som ligger under Södra Bilsportförbundet och det handlar om ganska mycket pengar. En startavgift ligger på 1 500 – 2 000 kronor, säger Hägg.

Martin Falkenby
Sigge Hansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons