Annons

Fritiof Björkén klar för Trelleborgs FF

TFF förstärker backlinjen. Under måndagen presenterade klubben förvärvet av 28-årige Fritiof Björkén från Brommapojkarna i Stockholm.
– En spelare som vi haft intresse av vid två tidigare tillfällen, säger klubbdirektören.
Fotboll • Publicerad 9 december 2019
Brommapojkarnas Fritiof Björkén (mitten) är klar för Trelleborgs FF. Här mot Örgrytes Alexander Bernhardsson under årets säsong av superettan.Foto: Erik Simander/TT

TFF har täckt upp hålet på högerbacken. Fritiof Björkén har gjort en säsong i allsvenskan för Brommapojkarna och kommer ursprungligen från Lunds BK där han fostrades. Nu är han klar för TFF.

Kontraktet är skrevs under måndagen över tre år.

Annons

– När Trelleborg hörde av sig blev jag väldigt glad och det kändes rätt ganska snabbt, säger högerbacken till TA-sporten.

– Jag är ju från Lund från början så det känns skönt att vara hemma i Skåne igen.

De senaste två säsongerna har han spelat i BP, men det är två år som kantats av dåliga resultat för klubben som i år trillade ur superettan.

– Det har varit jobbigt, även om jag inte blir kvar, och kanske inte hade blivit det ändå, säger Björkén, som går till TFF som bosman då hans kontrakt gått ut med Stockholmsklubben.

Från Trelleborgs FF:s sida är det en värvning som varit på gång flera gånger tidigare.

– Fritiof är en spelare som vi haft intresse av vid två tidigare tillfällen. Jag är väldigt glad över det nu blev tredje gången gillt. Med Fritiof får vi en i grunden lokal spelare med allsvensk erfarenhet som dessutom har goda ledaregenskaper, säger Mattias Kronvall, klubbdirektör i TFF, i ett pressmeddelande.

28-åringen gick till BP från Öster inför säsongen 2018 och har sedan dess varit ordinarie i Stockholmslaget. Förra säsongen var han dessutom vicekapten.

– Jag är en löpstark ytterback. Ganska snabb och bra en mot en, sen är jag en väldigt lojal lagspelare.

Han är fostrad i Lunds BK, och känner TFF:s lagkapten, Salif Camara Jönsson, väl sedan tiden i moderklubben.

– Vi har haft lite kontakt. Jag hoppas ju såklart att han fortsätter, men jag vet ju att hans kontrakt går ut, så vi får se hur det blir, säger högerbacken.

Annons

Vad har du för förhoppningar kring den kommande tiden i TFF?

– Man vill ju så högt upp som möjligt, så det är klart att allsvenskan är något man gärna vill spela. Och gärna med TFF, säger Fritiof Björkén.

– Jag har ju skrivit kontrakt på tre år, så jag kommer vara i staden några år nu. Så det är ju en långsiktig målsättning.

Fakta

TFF:s trupp 2020

Så här ser truppläget ut i TFF kommande säsong: (kontraktslängd inom parentes)

Målvakter: Andreas Larsen, Philip Mårtensson, Merlin Nuhanovic (alla har kontrakt till 2020).

Försvarare: Jakob Glasberg (2020), Anton Tideman (2020), Jasmin Sudic (2020), Isak Jönsson (2022), Niklas Vesterlund (2021), Bozidar Velickovic (2021), Erik Rasmusson (2020), Fritiof Björkén (2022).

Mittfältare: Erik Andersson (2020), Oscar Johansson (2020), Henrik Johansson (2021), Christian Köhler (2021), Jacob Christiansen (2020).

Anfallare: André Reinholdsson (2021), Fatawu Safiu (2021).

Utgående kontrakt: Haris Brkic, Salif Camara Jönsson, Hugo (Vellinge) Andersson, Mattias Håkansson.

Klara förluster: Zoran Jovanovic (Österlen), Robin Nilsson (Ängelholm), Sebastian Ohlsson (Degerfors), Noah Christoffersson, Dennis Antwi, Albin Nilsson, Hugo Andersson, lån med Malmö FF avslutat.

Niklas Gyberg IvarssonSkicka e-post
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons