Annons

Friskare TFF på grönbete

Det våras för TFF. I dag spelar laget sista träningsmatchen på hemmaplan innan premiären i Superettan, man gör det på riktigt gräs och flera skadade spelare är på väg tillbaka.
Sport • Publicerad 23 mars 2012
Alf Westerberg, tränare i TFF.
Alf Westerberg, tränare i TFF.Foto: Tomas Nyberg

Division 1-laget Lunds BK står för motståndet på Östervångsstadion i dag. Ett lätt test för TFF kan tyckas som mött allsvenskt motstånd i form av Mjällby och Kalmar de senaste matcherna.

– Det känns bra med en mix av motstånd, men att tro att det blir en lätt match är helt fel. Skillnaden mellan Lunds BK och några lag i superettan är inte så stor. De har gjort en bra försäsong och bland annat spelat jämnt mot Landskrona Bois. Vår startelva måste gå in med ödmjukhet för att vi ska kunna vinna, betonar TFF-tränaren Alf Westerberg.

Annons

Men ni måste väl ha andra förväntningar än när ni mött allsvenskt motstånd?

– Jo, att vi ska styra matchen på våra villkor, men det blir inte enkelt. Sedan ska vi testa lite olika grejor också.

TFF avslutade förlustmatchen mot Kalmar med att spela 4–4–2, nu återgår man till 4–3–1–2.

– Det är vår grundmodell i dagsläget, men det var intressant att se hur vi kunde förändra matchbilden mot Kalmar. 4–4–2 sitter i ryggmärgen och nu känns det som vi kan vara flexibla i matcherna.

TFF har inte gjort mål de tre senaste matcherna.

– Vi har skapat målchanser, nu ska vi få till det. Jag vill se en närvaro och ett spetsat anfallsspel.

Vill det sig väl får Alf Westerberg och publiken också se Dennis Melander och Toumo Turunen på plan. Båda är tillbaka i truppen, en trupp som blir alltmer skadefri.

– Dennis har haft en släng av förkylning i veckan så det blir nog inte så mycket spel.

– Toumo Turunen, däremot, har tränat i en vecka och han vill jag se lite mer av. Det var längesedan han spelade match så han behöver det. Sedan får vi successivt trappa upp hans speltid.

TFF testar också med Joakim Nilsson som ytterback.

Annons

– Det är en utväg om vi får fler skador på backsidan. Jocke har spelat back förr och jag vill se om det är en möjlighet för oss framöver. Dessutom har Tobias Malm varit lite öm i ljumsken i veckan.

TFF har haft en del träningspass på naturgräs i veckan. Nu blir det första matchen på underlaget.

– Planen är i bra skick, inte som en perfekt sommarplan, men bra nog. Vi har tränat på gräset där och det är bra.

Nu är det knappt två veckor kvar till premiären, men före den återstår att möta Varberg borta.

Madeleine Gripsten
Tomas Johansson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons