Annons

Friidrott: Nyheim snuvad på segern

Startfältet i den första deltävlingen i skånska crosscountry-mästerskapet var inte stort, men höll god kvalitet. Hemmahoppet från IFK Trelleborg, Odd Nyheim, fick till exempel se sig snuvad på segern av Eslövs Peter Larsson.
Sport • Publicerad 2 mars 2002

- Det var kul att komma ut, jag har ju tävlat mycket inomhus tidigare och hade tempo i kroppen, sade Larsson efter segern. Nyheim kom i mål som tvåa efter att ha hämtat in en del av Larssons försprång under det andra varvet i Albäcksskogen. Till slut skiljde tolv sekunder mellan ettan och tvåan. - Jag är glad att ha kommit i gång igen, jag har opererat både ljumsken och knät och har egentligen inte kunnat träna ordentligt förrän under hösten. Och då åkte jag på två omgångar med influensa som spolierade träningen, jag har fortfarande inte blivit kvitt den andra omgången riktigt. - Men får jag bara ett par lopp i kroppen, så kommer det att bli bättre, orken finns där, men inte farten, menade Nyheim efter målgången. I damklassen vann Carolina Martinez från Björnstorp, tyvärr helt utan konkurrens. - Synd att inte fler tjejer ställde upp, jag vet att flera pratade om att vara med, men några har drabbats av skador och eftersom vi inte är så många som löper medeldistans så blir det lätt så här, sade hon. Från IFK Trelleborgs sida var man trots allt ganska nöjd med första tävlingen. - Nästa år när det här är inarbetat så kommer det att bli många fler deltagare och då har vi ju fått chansen att öva lite på arrangörsskapet, menade IFK-ordföranden Anders Åström. I ungdomsklasserna fanns enbart deltagare från hemmaklubben IFK Trelleborg med. Skånska crosscountry-mästerskapet, deltävling 1, Trelleborg: Herrar: 1) Peter Larsson, Eslövs AI 2) Odd Nyheim, IFK Trelleborg 3) Thomas Persson, Löparklubben Myran. Damer: 1) Carolina Martinez, Björnstorps IF.

Mattias Pehrsson mattias.pehrsson@allehandasyd.se
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons