Annons

Friberg Da Cruz prövar lyckan i TFF

Intresset för Rasmus Bengtsson är ännu svalt på transfermarknaden. Jakten på hans ersättare är dock i full gång. Johan Friberg Da Cruz kan vara killen som ska axla TFF–stjärnans mittbacksroll.
Sport • Publicerad 8 juli 2009
Foto: 
Johan Friberg Da Cruz provtränar med TFF i veckan.
Johan Friberg Da Cruz provtränar med TFF i veckan.Foto: 

TRELLEBORG

Trots en lysande vårsäsong och ett väl genomfört U21-mästerskap verkar intresset för Rasmus Bengtsson lågt. TFF:s klubbdirektör Lasse Larsson konstaterar krasst att de fortfarande inte fått några förfrågningar angående sin succéback.

Annons

–  Det är ingen klubb som har hört av sig. Nåt borde ju ha kommit, det är den 8 juli och vi borde ha hört något, säger Lasse Larsson.

Situationen till trots så räknar både TFF och Rasmus Bengtsson med att han kommer att försvinna i sommar.

– Jag vet vad min agent håller på med och jag är inte speciellt orolig, säger Rasmus Bengtsson.

Har du ett kontrakt på gång?

–  Jag vill inte säga något om det men än så länge är jag inte stressad. Fönstret har precis öppnat och det är dumt att springa på första bästa, det är ingen stress för min del.

Eftersom det internationella fönstret har öppet en månad längre än det svenska känner sig Rasmus Bengtsson fortfarande lugn. Värre är det för TFF:s del. Vill klubben ersätta sin nyckelspelare måste det göras senast den sista juli. Och vill allt Johan Friberg Da Cruz väg så kan det bli han som tar Bengtssons plats i truppen.

– Jag har spelat i danska division två i Blockhus FC och är fri att gå nu. Så min agent sa till mig att jag skulle åka hit och pröva lyckan, säger 23-åringen.

Johan Friberg Da Cruz började sin karriär i Västra Frölunda och hamnade sedan i GAIS tillsammans med sin bror Bobbie Friberg Da Cruz. Och det är just med tanke på broderns kvalitéer som Tom Prahl ville testa Johan Friberg Da Cruz.

– Johan har en hyfsad bakgrund i GAIS och Danmark. Och jag har lockats av att hans storebror också hade en sen utveckling. Jag är intresserad av att se om han har samma potential som sin bror, säger Prahl.

Johan Friberg Da Cruz har tränat med TFF under två dagar och stannar troligen veckan ut. Tom Prahl vill inte dra några förhastade slutsatser av provspelet men säger följande om Friberg Da Cruz inledande träningspass.

– Han har en bra passningsfot och är trygg med bollen. Han är ung och kan vara intressant för framtiden.

Nicolinn Nilsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons