Annons

Fredrik – senaste tillskottet i Vikings

Ett redan starkt Tif Vikings blir ännu starkare med Fredrik Lindström i laget och redan i debuten borta mot Helsingborg visade han kvalitet.
Sport • Publicerad 16 december 2005
Fredrik Lindström gör hemmadebut, när Tif Vikings möter Västervik i morgon. @08 Bildbyline:Bild: Sigge Hansson
Fredrik Lindström gör hemmadebut, när Tif Vikings möter Västervik i morgon. @08 Bildbyline:Bild: Sigge HanssonFoto: 

– Skönt att få göra mål så snabbt, menar tvåmålsskytten Fredrik inför söndagsmatchen mot Västervik.

Fredrik Lindström spelade tills för någon vecka sedan i Tyringe och där trivdes han också bra – fast ändå inte.

Annons

– Jag trivdes jättebra med laget men jag trivdes inte alls att bo i Tyringe, förtydligar Fredrik och att det blev just Tif Vikings förklarar han så här:

– Jag känner stora delar av spelarna i laget och jag vet ju om att det är ett bra lag. Att man också ligger i toppen av serien bidrog ytterligare och att jag bor hemma i Skanör gör att det känns helt naturligt att fortsätta här.

Fredrik Lindström inledde hockeybanan som knatte i Hovås utanför Göteborg, där han växte upp och fortsatte med spel i Frölunda under de inledande tre tonåren.

– Sedan blev det spel med Mif fram till jag var 17 och därefter spelade jag två säsonger med Limhamn. Det senaste året inledde jag med spel i Pantern men efter ett par månader blev det Tyringe, klargör Fredrik.

Fredrik är en naturlig ytterforward och det spelar ingen större roll på vilken kant men när det gäller rollen som målskytt – ja, då är han något tveksam:

– Jag gjorde ganska många mål tidigare men har inte gjort så många mål de senaste säsongerna och därför var det extra roligt med två mål i Helsingborg. Han är också känd för sin fina skridskoåkning men där ser han övermäktig konkurrens i laget:

– Det finns ingen som kan konkurrera med André!

Just André Jönsson är en av dem i Tif som inte lagt märke till Fredrik tidigare och så här säger André om senaste nyförvärvet:

– Ett klart tillskott, tycker jag och även om vi tidigare har en bra forwardsbesättning, så höjer Fredrik standarden ytterligare.

Tränaren, Fredrik Hallberg, säger så här om sin namne till nyförvärv:

Annons

– Han breddar helt klart truppen och han gjorde en fin debut.

Fredrik Hallberg är något oroad inför mötet med topplaget Västervik och oron grundar sig i följande:

– I fjor vann vi borta men föll hemma och tar vi bort Kristianstad, så var Västervik det klart bästa laget efter jul.

Smålänningarna består av duktiga skridskoåkare och har ett storvuxet lag men samtidigt är ju Tif Vikings i form efter knallsegern i Helsingborg.

– Vi ställer också upp med det bästa laget vi har för tillfället, vilket innebär att Peter Kolida är tillbaka efter att ha varit sjuk de senaste två matcherna. I Helsingborg spelade Fredrik Lindström tillsammans med Robert Näslund och Kristian Andersson men nu blir det i stället tillsammans med Niklas Borgqvist och Martin Pålsson.

Slutligen meddelas från Tif-ledningen att Martin Cargus lämnar och flyttar till Stockholm och så här förklarar Fredrik Hallberg flytten:

– Den har enbart med Martins sociala bit att göra.

Martin Cargus inledde som duktig målgörare men längre än till fyra mål och en assist nådde inte hans effektivitet.

Matchen mot Västervik har nersläpp klockan 17 i morgon.

Sigge Hansson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons