Frans får fansen i EM-stämning

Räkna med en ny het sommar med charmtrollet Frans och Ystadsbandet Elias.Vi kan i dag avslöja att det blir Elias feat. Frans som ska få de blågula fansen att sjunga och dansa.
Sport • Publicerad 12 maj 2008
Kanske blir det fler framträdande hos Anders Lundin i Allsång på Skansen för Frans. Vad YA erfar blir det nämligen Ystadskillen som sjunger EM-låten. Bild: Fredrik Sandberg
Kanske blir det fler framträdande hos Anders Lundin i Allsång på Skansen för Frans. Vad YA erfar blir det nämligen Ystadskillen som sjunger EM-låten. Bild: Fredrik SandbergFoto: 

På en presskonferens i Stockholm i eftermiddag kommer Lars Lagerbäck att presentera den svenska EM-truppen.

Samtidigt kommer fotbollförbundet att lansera den officiella svenska EM-låten. Vilken artist som fått uppdraget har varit en väl bevarad hemlighet - tills nu.

Förbundet fastnade för Frans. Det var den lille sångfågeln med det burriga håret och det härliga gunget som fick hela landet att sjunga hyllningssången till Zlatan för två år sedan. "Who"s Da Man" var en megasuccé som sålde guld och låg singeletta i tio veckor. Det blev turné land och rike runt och succén kröntes av ett framträdande i Allsång på Skansen.

Den sprallige Ystadsgrabben, som hunnit bli tio år, har fortsatt sitt samarbete med Elias, även om hysterin har lagt sig.

Nu kan emellertid Frans och Elias räkna med en ny het sommar i strålkastarskenet.

Klockan 17.30 i eftermiddag står Ystadsgänget på scenen när TV 4 direktsänder från presskonferensen.

- Jag får tyvärr inte ge några kommentarer till det här, säger Fredrik Andersson, sångare i Elias.

Jan Ohlsson jan.ohlsson@allehandasyd.se
Jan Ohlsson
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.