Annons

Från sjukbädd till triumf

Trelleborgs BK gjorde ett mycket fint svenskt mästerskap i Hudiksvall i helgen. Det blev en medalj i varje valör. Guldet kom i lagklassen.
Sport • Publicerad 18 juli 2005

– Det var oväntat. Malmös lag är egentligen vassare. Men de hade missflyt och vi hade flyt, säger en hemkommen Magnus Carlsson.

BK Gripen från Malmö bjöd bra motstånd. Det var de som stod för motståndet i finalen som slutade 250-250. Efter särskjutning och vinst med 28-24 kunde Magnus Carlsson, Caroline Patic och Christian Skånhed höja bågarna i luften.

Annons

– Det gäller att pusha varandra i laget. Vi har inga sura miner om det går dåligt, förklarar Carlsson en anledning till framgången.

Förra veckan såg det inte speciellt ljust ut för Magnus. Han låg med feber, 39,5 grader, under onsdagen och torsdagen. Han bestämde sig för att stanna hemma och de andra lagmedlemmarna fick åka utan Magnus. Men som när dalkarlarna ångrade sig och åkte ikapp Gustav Vasa, så ångrade sig Magnus Carlsson.

Driven av besvikelse över att inte kunna ställa upp i SM tillfrisknade Magnus Carlsson. Han nådde ikapp sina lagkamrater i Jönköping. Resten är kanske inte historia men väl en liten framgångssaga. Carlssons skytte tog honom till en match om bronset. Det tog han efter att ha slagit Greger Hultkvist med 115-109.

– En skön revansch. Det gick dåligt på VM tidigare i sommar. Skönt att kunna tysta de som tvivlat på min förmåga. Jag är skitnöjd.

Magnus Carlsson påpekar också att det var skåningarnas tävling. Framför sig i resultatlistan fanns två Malmöskyttar. Vinnare var Peter Mosén.

Sveriges bäste i klassen, Morgan Lundin, saknades på SM men i övrigt var de bästa på plats.

Den tredje TBK-medaljen tog Caroline Patic. Hon tog sig hela vägen till final där hon besegrades av Ingrid Olofsson. Men ett fint silver blev det alltså.

Övriga skyttar i den individuella tävlingen var Christian Skånhed som slutade på 16:e plats och Mikael Ehk på 18:e.

Markus Karlsson

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.
Annons
Annons
Annons
Annons