Från Camp Nou till Thurevallen

Världen är minst sagt liten i dag. Det kan noteras efter en kortsemester till Barcelona onsdag till lördag i veckan som gick. Om än nödtorftigt – det går att bevaka småklubbarna från var som helst i världen tack vare internet.
Sport • Publicerad 7 maj 2008
Foto: 

Nu blev tyvärr Skansen blåsta på bevakningen i matchen mot Skivarp men det hade tyvärr med ett ändrat matchdatum att göra.

Från taxituren utanför väldiga Camp Nou tidigt lördag morgon bar det efterhand iväg till Thurevallen vid tvåtiden lördag eftermiddag.

Väl där trodde man för ett ögonblick att man nästan befann sig på just Camp Nou. Åtminstone lät domaren, Alexander Bergqvist, det att låta så.

Alexander är en ung, lovande domare och det ska med en gång noteras; han var nästan helt felfri som huvuddomare på Thurevallen i matchen Lilla Beddinge-Skegrie.

Alexander har gått kurs på kurs för att bli en bättre domare men ibland kan nog kurser vara lite överflödiga.

- Det kändes dumt när jag sa till dem men jag har fått strikta direktiv på kurserna. Ingen får sitta mellan avbytarbåsen.

Gert-Åke Hansson & Co bland urtrogna LBBK-supporters blev alltså helt sonika bortkörda från stamplatserna sedan mängder av år tillbaka, på den drygt 20 meter långa bänken mellan avbytarbåsen.

- Tror han det är VM? hördes i pausen och man har rätt att undra.

Här har vi småklubbar i kris och så ska man inte få sitta på ordinarie bänkar och titta på en division sexmatch.

- Sunt förnuft måste, så klart, råda, menar Kalle Hansson på Skåneboll.

Allan Olsson är lika klar i sina synpunkter:

- Ja, vi kan ju inte hålla på så här. Det får inte bli osmidigt i överflöd.

Rickard Ljungblad, som slutat som domare men som varit Trelleborgs DK:s främste utövare de senaste åren, säger så här:

- Det är väl lite felet bland de unga domarna. De har inte förmågan att tänka med sunt förnuft och då blir det så här galet. Vi måste gå hand i hand med klubbarna för att sprida fotbollspropaganda.

Alexander Bergqvist kommer nog att tänka sig för mer än en gång, innan han gör om dumheten på Thurevallen. Oavsett vad kurserna lär ut och oavsett vad som står om det tekniska området på en fotbollsplan. För Alexander har verkligen visat potential som rättskipare.

SAXO
Så här jobbar Trelleborgs Allehanda med journalistik. Uppgifter som publiceras ska vara korrekta och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.